ГПУ звинуватила 19 “друзів” Януковича у відчуженні “Сухолуччя” і заарештувала їхнє майно

Сьогодні, 15 червня 2016 року, Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України направив до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього помічника прем’єр-міністра України та ще 14 співучасників, передає tsn.ua

Обвинувачення стосуються директора Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства у вчиненні злочину, передбаченого статтею “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”, а також директора ТОВ “Київуніверсалсервіс”, директора ТОВ “Дом Лесника”, колишнього помічника прем’єр-міністра України та ще 14 осіб – співучасників.

“Зазначені особи обвинувачуються у незаконному заволодінні спільно з Віктором Януковичем та у його інтересах державним майном в особливо великих розмірах – земельною ділянкою лісового фонду загальною площею 17,4791 га Дніпровсько-Тетерівського лісомисливського господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області вартістю понад 22 млн грн шляхом оформлення вказаної земельної ділянки на підприємство – ТОВ “Дом Лесника”, підконтрольне екс-президенту України В. Януковичу”, – йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування було накладено арешт на вказану земельну ділянку, готельно-ресторанний комплекс “Сухолуччя”, який на ній побудовано, а також на майно, яке знаходиться у комплексі. Крім того, накладено арешт на майно вищевказаних обвинувачених у розмірі понад 10 млн грн. Як відомо, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна. За цим епізодом також повідомлено про підозру та оголошено в розшук Віктора Януковича та ще 3-х осіб. На теперішній час вживаються заходи до початку спеціального (заочного) досудового розслідування щодо цих осіб.

Читайте також:

Пожежа у Солом‘янському суді: нові подробиці

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *