На лікування військових передбачено майже 257 млн грн.

«З початку року Міноборони отримало на медичне забезпечення із державного бюджету близько 150 мільйонів гривень, близько половини з яких витрачено на закупівлю медикаментів. Ще 167,5 тисяч гривень надійшли на рахунки Міноборони як благодійна допомога. Ці кошти були розподілені між військово-медичними закладами відповідно до їх першочергових потреб та поданих заявок і реалізовані в повному обсязі». Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомив помічник Міністра оборони України з питань зв’язків з громадськістю підполковник Олексій Чорнобай, пише Урядовий портал

Крім того, громадяни України надають військово-медичним закладам та медичним підрозділам військових частин благодійну допомогу у натуральному вигляді. На цей час Українська армія отримала ліки та медичне майно на загальну суму понад 218,5 мільйона гривень.

Нині на лікуванні та контролі у закладах охорони здоров’я Міноборони перебуває 105 військовослужбовців Збройних Сил України, поранених в ході АТО.

16 військовослужбовців перебувають на лікуванні за кордоном. Із них п’ятеро – в Естонії, четверо – у Німеччині, по двоє – у США та Литві та по одному – у Польщі, Латвії та Ізраїлі.

32 учасники АТО проходять реабілітацію у санаторно-курортних закладах. Всього з початку року реабілітаційне лікування пройшов 321 військовослужбовець.

Читайте також:

Пропонується оголосити амністію у 2016 році. Кого вона стосуватиметься?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *