Порошенко розповів про «особливий статус» Донбасу

Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю французькому каналу Itele розповів, коли стануть можливими зміни до Конституції щодо децентралізації та «особливого статусу» Донбасу, пише Українська правда.

“На мою думку все дуже очевидно і спирається на логіку Мінських домовленостей, тобто складається з кількох частин. Перший пріоритет – безпековий. Це означає, що маємо мати реальний режим припинення вогню. На жаль ситуація на місцях не є такою”,  – сказав він, відповідаючи на запитання, чому не приймаються зміни до Конституції.

“Російські війська мають бути виведені з території України. Місія ОБСЄ має мати доступ до неконтрольованої частини українсько-російського кордону і до інших зон, в яких критично важливо забезпечити виведення важкої техніки та озброєння…І тільки після виконання цих попередніх умов ми можемо перейти до роботи по організації виборів. Інше питання, що ці вибори мають бути вільними, демократичними та чесними, але за нинішньої ситуації це видається неможливим”, – наголосив Порошенко.

Читайте також:

Анонсовано нову зустріч у нормандському форматі


 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *