Еко-кредити стануть доступнішими

Еко-кредити для малого та середнього бізнесу стануть доступнішими. Укргазбанк прийняв рішення знизити процентну ставку при кредитуванні еко-проектів: з 24% до 20,5% у вітчизняній валюті, з 10% до 7,7% у доларах США та з 9% до 6,7% у євро, повідомляє  Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Кредитуватимуть інвестиційні «зелені» проекти, зокрема, в таких напрямках: проведення заходів з підвищення енергоефективності та енергозбереження; скорочення споживання природних енергоресурсів; використання відновлюваних джерел енергії (вітряні парки, сонячні парки, гідроелектростанції) тощо.

Еко-кредити видаватимуть як на придбання нового енергоефективного чи екологічного обладнання, так і на заміну або модернізацію наявного обладнання.

«Сьогодні трендом провідних світових країн стало вкладати інвестиції на користь відновлюваної енергетики, аніж традиційної. І з кожним роком сума коштів у екологічно чисті проекти збільшується», — зазначив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За його словами, завдяки підтримці іноземних партнерів та появі на вітчизняному ринку провідних світових гравців, які можуть надавати не лише технічну та експертну, а й фінансову допомогу, в України з’являється більше можливості стимулювати впровадження «зелених» проектів.

«Така фінансова підтримка України дозволила знизити процентну ставку на еко-кредити, що додатково сприятиме збільшенню кількості реалізованих проектів з відновлюваної енергетики», — наголосив він.

Читайте також: Багатодітним родинам можуть повернути право на безкоштовну освіту

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *