Парубій просить підтримати реформи в Україні

Голова Верховної Ради звернувся до керівника Офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга за інформаційною підтримкою реформ, що здійснюються в Україні, повідомляє прес-служба ВРУ.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі у середу, 22 червня, привітав пана Мортена Енберга  із призначенням на посаду керівника Офісу Ради Європи в Україні та представника Генерального секретаря з питань координації програм співробітництва з Радою Європи в Україні.

У ході розмови Сторони обговорили питання подальшої співпраці України з Радою Європи, зокрема, у сфері вдосконалення законодавства, допомоги у проведенні реформ та їхньої інформаційної підтримки.

А.Парубій зазначив, що Україна зараз переживає «фундаментальні зміни – час реформ, який важкий для будь-якої країни». Водночас, за його словами, незважаючи на те, що реформи відбуваються під час війни, що потребує додаткових коштів та людських ресурсів, вже зроблені величезні кроки. Зокрема, ухвалено одне з найкращих у світі антикорупційне законодавство, відбуваються реформи у секторі безпеки, судочинства та права. Голова Парламенту наголосив на важливості співробітництва з Радою Європи.

«Верховна Рада України: і комітети, і керівництво – відчувають важливість ваших експертних оцінок, готові до відкритої і плідної співпраці. Тому розраховуємо на співпрацю і надалі. План дій залишається в силі. Ви повинні знати, що Парламент налаштований на реформи, хоча це й нелегко. Але, незважаючи на певні протиріччя, йдемо крок за кроком шляхом реформ, і немає сили, яка б могла нас зупинити», – зазначив Парубій.

Голова Верховної Ради звернувся до М.Енберга із проханням надавати більше інформаційної підтримки тим реформам, що здійснюються в Україні: «Є багато сфер, де проведені радикально-кардинальні зміни, і ми хочемо, щоб до наших колег за кордоном цю інформацію доносили. Щоб розуміли, в яких умовах це відбувається, і яка величезна політична воля докладається, щоб ті реформи провадити». На його думку, необхідно «насправді там мати представників, які б розповідали світу про наші реформи».

Своєю чергою, М.Енберг засвідчив «наявний прогрес у реформах, які здійснює Україна». І це, за його словами, «надає оптимізму». Він також наголосив на подальшій підтримці України з боку Ради Європи, зокрема, у питаннях оцінки законопроектів, реформування парламенту, виборчої системи, та донесення правдивої інформації про Україну. «Є справді провали в інформуванні, бо реформ і прогресу багато, і про них потрібно говорити, аби на заході хотіли і надалі допомагати Україні», – сказав керівник Офісу Ради Європи.

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко зазначила, що Українське питання має бути серед пріоритетних порядку денного Ради Європи. Вона звернула увагу на необхідність донесення інформації про порушення прав людей на Сході України і у Криму та продовження співпраці у питанні підтримки громад по регіонам.

Читайте також: Без тиску міжнародної спільноти Росію не зупинити – Парубій

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *