Тарифи на комунальні послуги можуть бути переглянуті

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства розглянув питання про забезпечення своєчасного перегляду тарифів на комунальні послуги, погашення заборгованості різниці в тарифах, захоронення твердих побутових відходів, йдеться на офіційному сайті ВР

Під час розгляду критичних питань функціонування підприємств тепло- та водопостачання, запрошені до участі у засіданні Комітету уповноважені представники підприємств та Мінрегіону доповіли про ще більше загострення ситуації в галузі та значне зростання заборгованості з різниці в тарифах. Так, станом на 1 травня 2016 року зафіксована заборгованість по групі “населення” – 6,4 млрд. грн, а по групі “бюджетні організації” – 2,3 млрд. грн.

Внаслідок наявної заборгованості підприємства не можуть розрахуватися із НАК “Нафтогаз України”, який додатково нараховує штрафні санкції за прострочені платежі. Виконавчими служби накладено арешти на рахунки 104 комунальних підприємств, що може призвести до фактичної зупинки надання комунальних послуг. Крім того, підприємства не мають можливості планово готуватись до наступного опалювального сезону.

За результатами обговорення питання “Про шляхи вирішення проблем забезпечення своєчасного перегляду тарифів на комунальні послуги та погашення заборгованості різниці в тарифах” Комітет вдруге направить відповідне звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з проханням у терміновому порядку розібратися у ситуації, що склалась в сфері ЖКГ України, та вжити невідкладні заходи стосовно врегулювання ситуації, зокрема передбачити субвенції з Державного бюджету України місцевим бюджетам на погашення різниці в тарифах у проекті змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”.

Члени Комітету також обговорили проблемні питання щодо захоронення твердих побутових відходів.

Народні депутати констатували: в Україні збільшуються обсяги накопичення відходів та кількість полігонів і звалищ для їх захоронення, погіршується санітарний та екологічний стан населених пунктів, відсутня науково обґрунтована концепція переробки і утилізації небезпечних відходів, недосконалі технологічні процеси і незавершені технологічні цикли переробки первинної сировини, неналагоджена система їх збирання, відсутні безпечні методи знешкодження.

За підсумками їх розгляду Комітет направить звернення до Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. про надання інформації стосовно: проведення інвентаризації полігонів і сміттєзвалищ та наявності затверджених схем санітарної очистки населених пунктів; причин виникнення пожежі на Львівському сміттєзвалищі та притягнення винних осіб до відповідальності; пропозицій щодо врегулювання проблематики поводження з відходами.

Читайте також:

Ми стимулюємо власників житла до глибшої тепломодернізації – Зубко

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *