Українське в тренді: німці вивчають нашу країну в межах проекту Ukraine Calling

16 вересня 2016 року в Києві стартував другий етап німецько-української співпраці в межах масштабного проекту “Ukraine Calling. Компетенція по Україні в діалозі”.

До столиці завітали гості з Німеччини та інших країн – учасники Ukraine Calling, інтеграційного проекту Європейського університету Віадріна (Франкфурт-на-Одері) у співпраці з Фондом імені Роберта Боша та Німецькою асоціацією україністів.

Причиною створення цього проекту стала підвищена увага Німеччини до України на тлі останніх переломних подій для нашої країни (Майдан та бойові дії на Сході). Ukraine Calling націлений на співробітників німецьких та міжнародних організацій, які працюють у галузі політики, засобів масової інформації, адміністрування, бізнесу та громадянського суспільства, і мають бажання збагатити свої знання про Україну.

Ukraine Calling проходить у 3 етапи: перший — у червні у Франкфурті-на-Одері — це три дні ознайомлюючих семінарів та воркшопів. З 16 по 18 вересня – друга фаза проекту, що пройшла в Києві. Тут відбулося налагодження зв’язків із партнерами в різних сферах та галузях для подальшої співпраці. Наступний етап — листопад 2016-го – зустріч у Берліні.

Зокрема в Києві ознайомлююча зустріч пройшла у стінах Торгово-промислової палати України. Президент ТПП України Генадій Чижиков привітав закордонну делегацію на українській землі та розповів про знакові події для нашої країни та цікаві факти про Київ.

«Група складається з 15 осіб, представників різних організацій. Тут є журналістка з Відня, від газети DiePresse, вони писали багато про Донбас … Є представники проектів із сільського господарства, які налаштовані на спільне навчання німецьких і українських фахівців. Є дуже цікавий театральний  проект від великого театру зі Штутгарта — вони хочуть поставити спільну постановку з українським театром», — розповів керівник проекту Штефан Генкель.

Організатори та учасники проекту впевнені, що в Німеччини та України є багато спільного, тому обмін знаннями буде тільки позитивним в інтеграції надалі.

«Так, у Німеччині немає війни, але є проблема російської пропаганди, і з цим треба якось боротися. Питання біженців у Німеччині також дуже актуальне», — наголосив Генкель.

З огляду на це, велику зацікавленість з боку іноземних гостей викликав презентований Максимом Буткевичем проект «Без кордонів». Координатор проекту пояснив, з якого моменту з’явилося явище вимушеного внутрішнього переселення, окреслив його масштаби, основні проблеми, з якими стикаються переселенці, і шляхи їх подолання.

«Проблеми внутрішньо-переміщенних осіб відображають проблеми, перед якими стоїть українське суспільство і показує потенціал, який є у нього. Саме питання, пов’язані з допомогою переселенцям, показали величезний потенціал постмайданної і постреволюційної України, показали наскільки українське суспільство готове до взаємодопомоги, солідарності і підтримки тих, хто опинився у найбільш вразливій ситуації», — зазначив Максим Буткевич.

Після спілкування в ТПП України на делегацію чекав ряд зустрічей із українськими ЗМІ, представниками державних органів влади та екскурсія столицею.

За словами учасників та організаторів проекту, завдяки Ukraine Calling Україну розглядатимуть за кордоном не тільки через призму революційних та воєнних подій. Сьогодні попередні стереотипи змінилися новими враженнями, що Україна – багата та перспективна держава, а ініціатива Ukraine Calling допомагає дізнатися найцікавіше про нашу Батьківщину.

 

Схожі теми:

Україна-Литва: названо найперспективніші галузі для співробітництва

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *