Україна підписала конвенцію Ради Європи про безпеку під час футбольних матчів та інших спортивних заходів

Від імені України підписано Конвенцію Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та послуг під час футбольних матчів та інших спортивних заходів, повідомляє Мінспорту на своїй офіційній сторінці у facebook.

Церемонія підписання Конвенції пройшла у Парижі на стадіоні «Стад де Франс» за участю керівників Ради Європи, УЄФА, уряду Франції та міністрів країн-підписантів. До Конвенції приєдналися ще 13 європейських держав. Зокрема, Болгарія, Греція, Грузія, Литва, Нідерланди, Португалія, Франція та інші.

Дія Конвенції зосереджена на трьох основних напрямках: порядок, охорона та безпека. Вона також спрямована на сприяння гостинності та забезпечення безпеки глядачів всередині і зовні стадіонів, покращення діалогу між поліцією, місцевими органами влади, футбольними клубами та вболівальниками.

Конвенцією передбачається посилення міжнародного поліцейського співробітництва, впровадження більш ефективних заходів для запобігання і покарання за хуліганство, як під час футбольних матчів, так і інших спортивних подій. Йдеться, зокрема, про дотримання заборони на використання піротехніки під час матчів, унеможливлення расистських, ксенофобських та дискримінаційних проявів на стадіонах.

Підписання Конвенції – це дуже важливий крок України, який підвищує наш міжнародний престиж. Ми приєднуємося до переліку цивілізованих європейських держав, які прагнуть проводити спортивні події за принципами fair play. Щоб футбольні матчі дарували людям справжнє свято та проходили у мирній, гостинній, дружній атмосфері.

Читайте також: На сайті Мінприроди запрацює інтерактивна карта сміттєзвалищ – Семерак

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *