Онлайн закупівлі: переваги чи ризики для бізнесу?

14 червня 2016 року Торгово-промислова палата України організувала семінар на тему: “Корпоративні онлайн закупівлі на електронному торговельному майданчику – нові можливості для малого та середнього бізнесу”. Учасники семінару проаналізували переваги корпоративних онлайн закупівель та ознайомились з порядком роботи на електронних торговельних майданчиках.

Зокрема, керівник відділу розвитку державних закупівель електронного торговельного майданчика zakupki.prom.ua Андрій Баришполь розповів про етапи впровадження Закону України “Про публічні закупівлі”, а також дав практичні рекомендації учасникам тендерів щодо участі у торгах. За його словами, приймати участь в електронних торгах значно дешевше, ніж займатись реалізацією своєї продукції в офлайні. Основною перевагою онлайн закупівель є те, що компанія економить свій час, гроші та трудові ресурси. До того ж кожна компанія може створити собі позитивний імідж.

Проте ця система має також певні мінуси, наприклад, неможливість замовника попередньо поглянути на товар, який він замовляє. З цього випливає багато наступних ризиків для постачальників – що замовник відмовиться від товару і не заплатить за нього. Звісно, зменшити ці ризики можна, підписуючи договори, але питання все-таки залишається: як зробити так, щоб і замовник, і постачальник залишилися задоволеними? Загалом учасники семінару дійшли висновку, що система корпоративних онлайн закупівель справді може бути дуже ефективною для бізнесу, але лише у тому випадку, якщо вона буде дійсно прозорою, зрозумілою і до кінця врегульованою на законодавчому рівні. Детальніше читайте на нашому сайті.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *