Грузія шукає імпортерів цитрусових в Україні

Що можуть запропонувати грузинські виробники фруктів українським підприємцям? Чи відрізняються цитрусові Грузії за якістю та ціною від турецьких? 20 вересня під час свого візиту до Торгово-промислової палати України представники грузинських експортерів фруктів з Аджарської Автономної Республіки розповіли, чому шукають імпортерів саме серед українських компаній.

За словами заступника міністра сільського господарства Аджарії Автанділа Месхідзе, Україна входить в десятку найбільших торговельних партнерів Грузії, але експорт цитрусових до України наразі знаходиться на низькому рівні. Він наголосив, аби витримати конкуренцію з турецькими виробниками, грузинські компанії здійснюють ребрендинг своєї продукції.

«Ми робимо все для того, щоб наші цитрусові були якісними, смачними та конкурентоспроможними. На наших підприємствах відбувається калібровка мандаринів, за бажанням їх можна парафінувати. Упаковка цитрусових здійснюється в пластмасовій, в картонній або дерев’яній тарі. Ми виготовляємо свою продукцію відповідно до європейських стандартів якості, тому весь товар супроводжується усіма відповідними сертифікатами», – наголошує Автанділ Месхідзе.

Він підкреслив, що Грузія прагне налагодити з Україною тісне співробітництво, зокрема у сфері сільського господарства, адже потенціал для співпраці між обома державами в економічному плані величезний.

«Ми плануємо у цьому році виростити близько 40-50 тисяч тон цитрусових, частину цієї продукції хотіли б експортувати до України», – додав Автанділ Месхідзе.

Основними перевагами грузинських цитрусових він назвав якість європейського зразка та порівняно низьку ціну. Вартість одного кілограма мандаринів без митного податку становить близько 40 центів.

«Продукція грузинських виробників фруктів дуже популярна в Україні, вона користується попитом. Так, об’єм імпорту цитрусових з Грузії сьогодні складає лише близько 2%, адже дуже велика конкуренція з турецькими та європейськими виробниками. Але у грузинської продукції є великий потенціал. Це достатньо гарні цінові пропозиції, конкурентна логістика порівняно з турецькою продукцією. Хотілося б відмітити, що проблем зі збутом цитрусових у Грузії немає, вона повернула собі російський ринок і зараз успішно там продає свою продукцію. Але попри це Грузія не забуває просувати свою продукцію і на інші ринки, у тому числі і на наш. Це дуже важливо і для грузинських, і для українських компаній. Нам потрібно переймати досвід Грузії та використовувати його в експортній політиці наших виробників», – наголосив директор Департаменту міжнародних економічних зв’язків Торгово-промислової палати України Геннадій Болдир.

У свою чергу, Автанділ Месхідзе запросив українських підприємців приїхати до Грузії і на власні очі побачити весь процес виробництва цитрусових.

«Ми запрошуємо імпортерів цитрусових з України до нас в Грузію 20 жовтня на два дні. Докладну інформацію про цей інформаційний тур ми надамо Торгово-промисловій палаті України на початку жовтня. Я впевнений, що результатом цього візиту стануть договори, укладені між нашими виробниками та українськими імпортерами», – підсумував Автанділ Месхідзе.

Схожі теми:

Українське в тренді: німці вивчають нашу країну в межах проекту Ukraine Calling

Україна-Литва: названо найперспективніші галузі для співробітництва

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *