Міжнародний трейд-клуб у Києві: нові можливості для українського бізнесу

Залучити інвестиції в економіку України та розповсюдити інформацію про потенціал нашої держави за кордоном. Із такою метою в Київській торгово-промисловій палаті відбулося засідання Міжнародного трейд-клубу — громадської організації, що об’єднує представників  60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

31 січня на засіданні трейд-клубу українські підприємці у B2B-форматі поспілкувалися із 35 торговими представниками зарубіжних амбасад щодо експорту своєї продукції та подальшої взаємовигідної співпраці.

«Я беру участь у цьому заході не перший рік, тому можу сказати, що цього року він пройшов більш динамічно, було широко представлено підприємництво міста Києва. Мене приємно вразило, що нарешті  були присутні імпортери, заради яким ми і приходимо сюди, представники посольств, торгових місій. Нам потрібні імпортери, і сьогодні я знайшов відповідь на питання, що вони в нас є», — зазначив Віталій Бойко, представник посольства Малайзії в Україні.

Київська торгово-промислова палата проводить такі зустрічі вже понад 5 років. За словами президента Київської ТПП, Миколи Засульського, вони викликають щоразу більше зацікавленості з боку вітчизняного бізнесу:

«Це, по-перше, спілкування  не заради спілкування, а заради встановлення відповідних  ділових контактів і обміну пропозиціями як із нашого боку, так і з боку тих представників торгово-економічних місій, які представляють ті країни, які сьогодні  в нас у гостях», — зазначив Микола Засульський.

Після індивідуальних зустрічей із бізнесом, відбулося пленарне засідання Міжнародного трейд-клубу. З вітальним словом виступив президент Міжнародного трейд-клубу Андраш  Кадар:

«Я хочу висловити подяку від імені Міжнародного Трейд-клубу за таку корисну зустріч. Сьогодні було понад 30 столів для переговорів, що були завантажені протягом 2 годин, а це показує великий інтерес до України та до Києва зокрема.  Адже ми знаємо, який великий потенціал має Київ», — сказав Андраш  Кадар.

Офіційну частину заходу відвідали не тільки члени трейд-клубу, а й представники української влади, які обговорили стан та перспективи національної промисловості.

«Сьогодні є тенденція поліпшення роботи промисловості, є стабілізація, особливо це стосується таких галузей, як машинобудування. Ми сьогодні націлені не на східні ринки, а на західні — це ринки, зокрема, Сполучених Штатів, і ми розглядаємо проект роботи з Канадою»,— розповів Олександр Осадчий, голова Ради директорів підприємств, установ і організацій міста Києва.

Своєю чергою, голова Комітету Верховної ради з питань промислової політики й підприємництва Віктор Галасюк наголосив, що Україна може стати потужним виробничим центром Європи. Для цього необхідно  розвивати власне виробництво, налагоджувати експорт та залучати інвестиції. Також він поділився позитивними результатами роботи парламенту у сфері промисловості:

«Ми зберегли заборону на експорт необробленої деревини, лісу-кругляка. Це означає, що українська деревина перетворюватиметься на меблі, пелети, папір. В Україні це — робочі місця, інвестиції, податки. Нам вдалося втричі підвищити ввізне мито на металобрухт. Це дозволило забезпечити галузь сировиною, а Україні — валютною виручкою», — відзвітував Віктор Галасюк.

Також на засіданні Володимир Ставнюк розповів про те, як держава планує залучати кошти у вітчизняний бізнес:

«Це — Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, засновником якої виступає Кабінет міністрів України. Згідно українського законодавства вона залучає кошти іноземних  інвесторів, фінансує український бізнес, що впроваджує інноваційні розробки. Ми разом із нашими фондами пропонуємо фондам співінвестування у кредитні проекти в Україні, акцент робимо, власне, на участі держави у кредитуванні цих проектів», — розповів Володимир Ставнюк, голова правління ДІФКУ.

Після засідання членів трейд-клубу між організацією та Київською ТПП було підписано меморандум про співробітництво. Організатори та учасники заходу впевнені: це підвищить торговельний імідж України за кордоном та сприятиме плідній співпраці вітчизняних та іноземних компаній.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *