Україна та Марокко: на старті міцних торговельних відносин

Україна та Марокко поклали початок активної ділової та економічної співпраці. Відтепер український бізнес матиме лобіста своїх інтересів у цій країні.

1 лютого у стінах ТПП України під час офіційного візиту делегації представників Палати народних промислів регіону Марракеш-Сафі  та марокканських депутатів було призначено представника Торгово-промислової палати України у Королівстві Марокко. Ним став почесний консул України у місті Марракеш – Мохамед Ель Ідріссі.

Новообраний делегат запевняє, що представництво ТПП України в Марокко відіграватиме важливу роль у партнерських відносинах між торговими палатами та бізнесом обох країн.

“Мені імпонує підхід до справи нового представника ТПП України в Марокко. Мохамед Ель Ідріссі має дуже добру ділову репутацію як в Марокко, так і в Україні. Я впевнений, що вже найближчим часом ми, і український бізнес в цілому, відчуємо позитивний ефект від цього призначення”, — відзначив Геннадій Чижиков, президент ТПП України.

Передусім, Мохамед Ель Ідріссі планує змінити торговельну модель між Україною та Марокко. Адже всі товари, які перетинають кордони обох країн, проходять через посередників, що підвищує їх кінцеву ціну для споживачів.

“Мы будем стараться решить тот вопрос с посредниками, чтобы продукция напрямую попадала на рынок Украины и рынок Марокко”, — запевняє пан Мохамед Ель Ідріссі.

Сьогодні Марокко шукає нових можливостей для реалізації свого експортного потенціалу. Цитруси, оливкове та арганове масло, риба і ремісництво – ось що пропонує Марокко українському споживачу. Своєю чергою, для українських сільськогосподарських та промислових компаній Марокко також є перспективним ринком у Північній Африці.  Президент Палати народних промислів регіону Марракеш-Сафі Хасан Шума налаштований на плідну співпрацю:

“У зв’язку з договором, який був підписаний між Торгово-промисловою палатою України та Торговою палатою Марракеш-Сафі в грудні 2016 року, ми будемо розширювати співпрацю між країнами в декількох напрямках. Ми плануємо проводити регулярні зустрічі, В2В переговори з бізнесменами і різними компаніями обох держав. Наша мета — зміцнювати співробітництво, щоб залучати інвестиції та реалізовувати спільні проекти”, — зазначив Хасан Шума.

Аби розширити й  поглибити напрямки торгівлі між обома країнами, українська та марокканська сторони переходять  до етапу конкретних дій:  у найближчих планах  —  проведення в Києві торговельної виставки ремісничих товарів з Марокко.

“Торгово-промислова палата України виступає партнером цього важливого заходу. Я абсолютно впевнений, що завдяки взаємодії торгово-промислових палат йде наповнення конкретними справами. І одне з найважливіших напрямків — це просування як марокканських виробників на український ринок, так і українських виробників, членів Торгово -промислової палати України, на ринок Марокко”, — розповів Геннадій Чижиков.

Представники торговельних палат переконують, що проведення цієї виставки у травні стане першим кроком до активного зростання товарообігу між Україною та Марокко.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *