Презентація Міжнародної сільськогосподарської виставки у Сербії: нові можливості для аграріїв

Торгово-промислова палата України сприяє активному виходу вітчизняних компаній на іноземні ринки. Бізнес-асоціація пропонує українським підприємцям долучитися до 84-ї Міжнародної сільськогосподарської виставки, яка об’єднає агровиробників понад 60 країн.

Масштабний захід анонсували організатори виставки, які 10 лютого відвідали Торгово-промислову палату України.  84-та Міжнародна сільськогосподарська виставка пройде у місті Нові-Сад (Сербія) з 13 по 19 травня цього року. За весь час свого існуванні виставка стала місцем зустрічі попиту та пропозиції місцевих та іноземних компаній, а також ґрунтом для співпраці між представниками бізнесу цілого регіону та компаній з країн далекого зарубіжжя. Цього року її відвідають понад 1500 учасників.

Ми сподіваємося на плідне співробітництво у цьому році і надіємося на те, що Україна разом зі своїми компаніями-виробниками, в першу чергу в сфері механізації та іншої сільськогосподарської продукції, приєднаються майже до всіх європейських країн, які братимуть участь у виставці,— зазначив Мірко Майсторович, виконавчий директор Новосадської сільськогосподарської ярмарки.

Відвідувачів та учасників виставки чекатиме насичена демонстрація сільськогосподарської техніки, Національна виставка худоби та презентація органічного виробництва. У Конгресному центрі Новосадського виставкового центру, який має сучасну інфраструктуру, будуть організовані рекламні акції, презентації, наради експертів та інші бізнесові заходи. Крім того у межах ярмарки планується проведення й бізнес -форуму та «Днів України в Сербії».

Там буде промоція української культури, української їжі, крім того буде і форум, і виставка, в якій візьмуть участь українські фірми. Важлива частина виставки —В2В- переговори між підприємствами Балкан і Східної Європи, – розповів Владімір Рібіч, представник ТПП України у Сербії, Чорногорії та Македонії.

Експерти зазначають, що сьогодні Сербія є привабливим та перспеткивним ринком для України. Проте наша держава на не повністю проявила свій експортний потенціал у взаємодії з цією країною.

Якщо просто подивитись статистику нашої співпраці з Сербією, за 2015 рік  226 млн у нас був  товарообіг, і є певне зростання за минулий рік. Ми досягли приблизно цифри 260 млн, але для такого потенціалу як Україна та Сербія, це може 10-15% від нашого реального потенціалу, — відмічає Валерій Король, віце-президент ТПП України.

Тому для  українських виробників Міжнародна сільськогосподарська виставка у Сербії стане дієвим інструментом для налагодження дипломатичних та трогових відносин, і сприятиме залученню інвестицій та підвищенню експорту. ТПП України запрошує підприємців приєднатися до національної делегації та гідно представити виробничий потенціал нашої країни у Сербії.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *