East Invest II: фінансування і допомога бізнесу у виході на європейські ринки

У межах міжнародного проекту East Invest II вітчизняні підприємці отримають додаткове фінансування та допомогу у виході на європейські ринки

East Invest II — європейський проект від Асоціації торгово-промислових палат Європи (Eurochambres). Він покликаний поліпшити інвестиційно-торговельні середовища країн Східного партнерства, до якого входять Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна.

До реалізації проекту взялися бізнес-асоціацій різних країн, які надають підтримку малому та середньому бізнесу. Національним координатором East Invest II виступає Торгово-промислова палата України.

East Invest II існує з 2011 року та фінансується Європейським Союзом:

Цей проект відкриває для малого та середнього бізнесу великі можливості. В його межах заплановано понад 10 академій, які передбачають спеціалізоване навчання з питань міжнародної торгівлі, та роудшоу — це візити до країн Європейського Союзу для проведення переговорів у форматі В2В. Вітчизняні підприємства, які стануть учасниками проекту, зможуть налагодити довгострокову співпрацю і торгівлю з європейськими підприємствами країн Східного партнерства, — Ольга Сухенко, координатор проекту в Україні

Ольга Сухенко додала, що одним із компонентів проекту є твінінг-програма, що передбачає поглиблення співпраці між ТПП України, Румунії та Парижа. Торгово-промислова палата України вивчає досвід цих країн та впроваджує найкращі практики для підтримки бізнесу.

До прикладу, у квітні цього року в межах твінінгу в ТПП України пройшов триденний тренінг із питань взаємодії системи торгово-промислових палат і бізнесу, нових можливостей надання послуг з огляду на практику палат Європейського Союзу.

Експерти обговорювали розвиток членства у торгово-промислових палатах, європейський досвід, перспективи, а також сучасні комунікативні можливості.

Директор департаменту стратегії та політики ТПП Румунії Ана Крістіна Іонеску розповіла представникам Торгово-промислової палати України і регіональних палат про розвиток членства в палаті, а також про інструменти комунікації з бізнесом:

Ми приїхали, щоб поділитися досвідом і зміцнити наші зв’язки з Торгово-промисловою палатою України. Співпраця між торгово-промисловими палатами безпосередньо впливає на бізнес, відкриває для нього нові можливості. Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо допомогти підприємцям України та Румунії скооперуватися, а також легко виходити на треті ринки

Своєю чергою, Ольга Сухенко наголосила, що ТПП України бере участь у багатьох міжнародних проектах, адже це дозволяє просувати українську продукцію за кордон та вдосконалювати діяльність палати:

Торгово-промислова палата України йде в ногу з часом, щоб надавати сучасні послуги членам палати. Адже від того, наскільки ми розвинені і прогресивні, залежить ефективність просування та підтримки українських виробників. Тому ми імплементуємо напрацювання наших партнерів з таких напрямків, як експортна тематика, допомога бізнесу, розробляємо новий брендбук для ТПП України та новий пакет послуг

Іноземні партнери запевняють, що нині у всьому світі торгово-промислові палати виступають надійними помічниками бізнесу. Найважливішим у діяльності бізнес-асоціацій називають безперервний розвиток та запровадження інновацій.

Від того, наскільки розвинена та прогресивна торгово-промислова палата, залежить якість її послуг для бізнесу. Мені приємно, що ТПП України демонструє високі показники. Це авторитетна, сучасна, динамічна організація, яка робить велику справу — сприяє розвитку підприємництва та поглибленню міжнародної співпраці. Я раджу українським підприємцям використовувати ті можливості, які пропонує для них палата та реалізовувати свій потенціал, — Люк Дардо, керівник департаменту спрощення міжнародної торгівлі Торгово-промислової палати Парижа

21 червня цього року ТПП України спільно з Європейською комісією проводить щорічну партнерську конференцію East Invest II.

У заході візьмуть участь представники організацій підтримки бізнесу (BSOs) з 6 країн Східного партнерства та з країн — членів ЄС, старші посадові особи Європейської комісії, ОЕСР, ЄБРР, EUROCHAMBRES та UEAPME, а також команда East Invest II.

Учасники конференції отримають унікальну можливість дізнатися про переваги і перспективи, які надає проект East Invest II бізнесу.

Вони зможуть окреслити напрями співпраці з іншими організаціями підтримки бізнесу, обмінятися передовим досвідом і досягненнями в рамках проекту, а також думками  і пропозиціями щодо майбутніх аналогічних програм.

Проект East Invest II може надати фінансову підтримку для участі обмеженої кількості учасників (один учасник від затвердженої організації). Пріоритет буде надано організаціям, які беруть активну участь у реалізації проекту East Invest II.

 

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *