Рада ТПП України: можливості, перспективи та підсумки

Розширення членської спільноти, створення умов для коворкінгу, розбудова бізнес-зв’язків і старт підготовки до EXPO-2020 в Дубаї — ці та інші напрямки на найближчий час визначила Рада ТПП України

Палата планує провести заходи, де створюватимуться й розширюватимуться всебічні ділові зв’язки. Це — зустрічі з інвесторами, B2B-переговори, форуми та конференції, покликані поліпшити умови ведення бізнесу в Україні. До того ж палатівці підсумували свої досягнення з початку 2017 року.

Проактивність Торгово-промислової палати України відзначили й представники Уряду. Можновладці наголосили, що вона є важливим партнером та сприяє налагодженню відносин між бізнесом і владою.

Основний меседж — міністерство розглядає палату як головного партнера у просуванні інтересів українського бізнесу, — Олексій Перевезенцев, державний секретар Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

За словами радника прем’єр-міністра України Валерія Пятницького, ця бізнес-асоціація завжди була провідником новітніх ідей як з огляду на розвиток економіки України загалом, так і на розвиток окремих регіонів, галузей і підприємств, що є членами Торговельно-промислової палати.

Досягнення ТПП України за перше півріччя у цифрах і фактах

Представники бізнес-спільноти зауважили про зростання української економіки.

Тільки за перше півріччя 2017-го суттєво пожвавилася зовнішня торгівля товарами — її обсяг збільшився майже на 8 млрд доларів США. Спостерігається збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій. А позиції України в щорічному дослідженні Всесвітнього Банку Doing business щодо захисту міноритарних інвесторів піднялися на тридцять одну сходинку. Зросла й кількість укладених міжнародних контрактів, — Геннадій Чижиков, президент ТПП України

Потужним засобом впливу на бізнес-клімат у країні є комітети ТПП України. Вони працюють над вирішенням проблемних питань українського бізнесу.

Так, члени комітету агропромислового комплексу добилися скасування держрегулювання цін на низку продовольчих товарів і послуг. А за ініціативи комітету з електронних комунікацій ТПП створили антикризовий центр кіберзахисту бізнесу.

Палата системно працює над просуванням експорту та розвитком міжнародних економічних зв’язків. На бізнес-форумі з представниками Білорусі було укладено 16 контрактів на суму понад $47 млн, з представниками Іраку — домовленість на $15 млн  інвестицій в економіку України, а з Казахстану —  4 контракти між провідними енергетичними підприємствами двох країн.

Торговельно-промислова палата України на сьогодні виступає таким консолідуючим органом, який представляє інтереси широкого кола бізнесу. Це й великий бізнес, і, що дуже важливо, малий і середній, причому в усіх регіонах України, — Валерій Пятницький, радник прем’єр-міністр України

Роль регіональних палат у поліпшенні бізнес-клімату України

До складу ТПП України входять 25 регіональних палат. Ці представництва працюють над підвищенням конкурентоспроможності регіональних виробників і допомагають підприємцям вийти на міжнаціональні ринки.

За рекомендаціями антимонопольного комітету ми оперативно перейшли до запропонованих стандартів та правил видачі сертифікатів, — Геннадій Чижиков, президент ТПП України

Система торгово-промислових палат — найбільш оригінальна і розгалужена. Регіональні палати беруть участь в роботі комітетів, рад та чинних груп. Саме так український бізнес долучається до створення стратегічних документів регіонального значення та сприяє тому, щоб при цьому його інтереси було враховано.

При регіональних палатах діють центри підтримки експорту, агенції регіонального розвитку, центри підтримки малого й середнього бізнесу. За підтримки Європейського Союзу та Світового банку ми маємо центри підтримки МСБ, — Геннадій Чижиков, президент ТПП України

Злагоджена система регіональних палат, профільні комітети та фахівці, що активно реагують на потреби українського бізнесу, роблять Торгово-промислову палату України сучасною бізнес-асоціацією, яка сприяє веденню бізнесу в Україні й залучає міжнародних інвестиції. Палата допомагає вирішувати безліч проблем, що постають перед підприємцями: від недосконалості законодавства до складності налагодження діалогу між державою і бізнесом.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *