Столиця переходить на роздільну систему збору сміття

У столиці планують поступово збільшити кількість контейнерів для роздільного збору відходів. Для початку КП «Київкомунсервіс» пропонує встановлювати на сміттєзбиральних майданчиках два види боксів: один – для скла, полімерів, паперу, а другий – для змішаних і харчових відходів. Така система дає змогу вторинну сировину вивозити до пунктів прийому, а змішані відходи – на полігон. Про це заявив директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Євген Русін, йдеться на сайті КМДА

«Щомісяця ми збільшуватимемо контейнери для роздільного збору сміття на 50 одиниць. В ідеалі на кожен вид вторинної сировини має стояти окремий контейнер, але досвід деяких країн засвідчує, що Європа повертається до двобоксової системи збору», – повідомив Євген Русін.

За його словами, за останній рік усе більше киян хочуть приєднатися до роздільного збору сміття. Особливо активно за це виступають мешканці Оболонського та Голосіївського районів, які просять установити спеціальні контейнери.

«Роздільний збір – це не лише турбота про екологію, а й економія ресурсів. Всі знають: для виготовлення паперу необхідні дерева, для виготовлення пластику – нафта, для виготовлення металу – руда. Але ось мало хто знає, що під час переробки алюмінію, зібраного завдяки сортуванню сміття, економиться до 90% електроенергії! Тобто для виробництва первинного алюмінію використовується значно більше ресурсів. Так само ми заощаджуємо валютні кошти, оскільки дефіцит вторинних ресурсів компенсується імпортом», – наголосив директор «Київкомунсервісу».

Читайте також:

Кіберзлодії проникли до більшості українських банків – ISACA

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *