МОЗ удосконалить процедуру направлення на лікування за кордон

Міністерство охорони здоров’я опублікувало для обговорення проект наказу “Про забезпечення організації направлення громадян на лікування за кордон”, повідомляє Юрліга.

Зміни пропонується прийняти з метою удосконалення роботи з забезпечення направлення на лікування за кордон громадян України.

Проектом передбачено затвердити:

  • Положення про Комісії МОЗ з питань направлення на лікування за кордон;
  • Положення про порядок обліку про напаравлення громадян на лікування за кордон;
  • Форму “Консультаційне заключення про необхідність направлення хворого на лікування за кордон” та інструкцію щодо її заповнення.

Зауважимо, що зараз деякі правила діяльності Комісії регулюються Положенням про порядок направлення на лікування за кордон, а окремого положення про Комісії немає. Таким чином, планується регламентувати її діяльність.

Згідно з проектом, формою роботи Комісії є засідання, що проводяться за необхідністю, але не рідше, ніж раз на місяць.

На засіданнях розглядаються справи хворих, які потребують направлення на лікування за кордон. Головні позаштатні спеціалісти МОЗ відповідного профілю особисто обґрунтовують необхідність направлення хворого на лікування за кордон. Обов’язковою умовою прийняття Комісією схвального рішення має бути формування головним позаштатним спеціалістом МОЗ відповідного обґрунтування неможливості лікування хворого в Україні.

Читайте також: Процедура оформлення лікування за кордоном стане простішою

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *