Запропоновано зміни до законодавства для запобігання знищенню архівних документів

У парламенті зареєстровано законопроект N 4864 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо архівної справи та архівних документів”, повідомляє Юрліга.

Як пояснює його автор, нардеп Юрій Бублик (БПП), законопроект розроблено з метою уникнення загрози знищення архівних документів шляхом внесення уточнень та доповнень до чинного законодавства.

Так, пропонується у Законі “Про Національний архівний фонд та архівні установи” встановити визначення термінів “страховий фонд документів Національного архівного фонду” та “страховий документ Національного архівного фонду”, а у Законі “Про охорону культурної спадщини” уточнити поняття “об’єкту культурної спадщини”.

Задля запобігання знищенню архівних документів у Законі про Національний архівний фонд планується встановити, що державні наукові заклади, музеї та бібліотеки зобов’язані створювати архівні підрозділи зберігання документів Національного архівного фонду, а також мають право поповнювати свої  фонди та колекції профільними документами.

Читайте також: ДП “Документ” більше не співпрацює із міграційною службою

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *