Як будуть присягати прокурори

Наказом Генпрокуратури від 05.04.2016 затверджено порядок принесення Присяги прокурора, повідомляє Юрліга.

Особа, яка вперше призначається на посаду прокурора, приносить Присягу прокурора,  зміст якої визначено ст. 36 Закону “Про прокуратуру”. Відповідно до цієї статті, прокурор присягається:

  • “неухильно додержуватися Конституції та законів України;
  • сумлінним виконанням своїх службових обов’язків сприяти утвердженню верховенства права, законності та правопорядку;
  • захищати права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства і держави;
  • постійно вдосконалювати свою професійну майстерність, бути принциповим, чесно, сумлінно і неупереджено виконувати свої обов’язки, з гідністю нести високе звання прокурора”.

Згідно з Порядком, принесення Присяги проводиться в офіційній обстановці за участі керівника прокуратури або його уповноваженої особи.

Прокурору завчасно повідомляють дату, час та місце проведення Присяги. Для прокурорів, які з поважних причин не змогли присягнути у зазначений час, керівником прокуратури призначається інша дата.

Принесення Присяги проходить в присутності прокурорів прокуратури(структурного підрозділу), на посаду в яку зараховано нового працівника, шляхом зачитування тексту Присяги та підписання її тексту.

Підписаний текст Присяги зберігається в особовій справі прокурора, а інформація про її принесення вноситься до трудової книжки.

Читайте також: ДСА просить збільшити зарплатню перекладачам у судах

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *