Як платити штраф за порушення митних правил

ДФС пояснила, що, відповідно до ст. 464 Митного кодексу України, штраф як адмінстягнення за порушення полягає у покладанні на особу, яка притягається до адмінвідповідальності за таке правопорушення, обов’язку сплатити до держбюджету кошти, повідомляє Юрліга.

Сплата штраф , якщо при цьому не застосовується покарання у вигляді конфіскації , не звільняє порушника від сплати митних платежів , за винятком випадків , передбачених МК.
Штраф має бути сплачений особою, яка вчинила порушення митних правил , не пізніше 15 днів з дня вручення або надіслання їй копії постанови органу доходів і зборів про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови – не пізніше 15 днів з дня залишення скарги ( адмінпозову ) без задоволення.

У разі, якщо штраф не буде сплачено у встановлені терміни, постанова органу доходів і зборів або суду (судді) надсилається для примусового виконання до відділу виконавчої служби за місцем проживання або роботи порушника, або за місцезнаходженням його майна.

Постанова, за яким стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повертається органу доходів і зборів або в суд, який виніс постанову.

Читайте також: СБУ розповіла, що мінували “телефонні терористи”

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *