Битва за бурштин – СБУ викрила чергових розкрадачів

Співробітники спецслужби спільно з прокуратурою та поліцією затримали керівників та учасників організованого угруповання, яке «очолювали» заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишніх начальники районних відділів поліції. П’ятий організатор – місцевий мешканець, який контролював роботу бригад копачів бурштину, забезпечував зберігання та накопичення «сонячного каменю», повідомляє прес-служба СБУ.

Операцією керували безпосередньо на місці голова СБУ Василь Грицак та генеральний прокурор України Юрій Луценко. «Це лише початок війни з бурштиновою мафією у погонах», – заявив Грицак.

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники також підміняли раніше вилучений правоохоронними органами в ході слідчих дій бурштин на каміння дрібніших фракцій.

У спецоперації були задіяні понад триста правоохоронців СБУ та Нацполіції, в тому числі понад сорок бійців спецпідрозділу «Альфа». Одночасно проведено сто двадцять три обшуки в усіх організаторів та учасників угруповання за місцям роботи та проживання. Під час обшуків у заступника прокурора співробітники СБ України, зокрема, виявили коштовності та колекцію годинників, які коштують сотні тисяч доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 426-1, ч. 3 ст. 240, ст. 198 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Затримання та обшуки у фігурантів справи тривають.

Читайте також: СБУ розповіла, що мінували “телефонні терористи”

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *