Які зміни чекають власників авто з новими “правами”?

Нещодавно уряд спростив видачу та обмін водійських прав. Більше комфорту і менше корупції? Які зміни чекають на власників транспортних засобів  – досліджували журналісти порталу Право.tv.

Як відомо, посвідчення водія видається людині, яка:

  • пройшла медичний огляд у порядку, передбаченому МОЗ;
  • пройшла підготовку чи перепідготовку відповідно до встановлених планів та програм;
  • отримала свідоцтво про закінчення навчального закладу;
  • склала теоретичний та практичний іспити у сервісному центрі МВС.

Варто зазначити, що зміни у процедурі отримання прав незначні. Перші – антикорупційні. Для отримання посвідчення обов’язковою є наявність медичної довідки.

«Раніше таку довідку можна було отримати лише у визначеному медичному закладі, яке мало дозвіл від МОЗ. Зараз такий дозвіл скасовано і можна отримувати таку довідку в будь-якому медичному закладі, де є комісія. Комісія для водіїв має складатися із декількох лікарів: офтальмолог, отоларинголог, невропатолог і терапевт. Терапевт – голова комісії», – роз’яснює адвокат Ксенія Проконова.

Кількість закладів для отримання медичної довідки  розширюється, корупційний складник зменшується, черг стає менше – водіям легше.

Друга зміна стосується втрати водійських прав. Зараз можна отримати не тимчасовий документ на п’ять днів, як було раніше, а одразу дублікат.

Крім того, тепер при подачі документів на навчання необхідна одна фотокартка, а не три, як було раніше, а при обміні прав приносити нову світлину взагалі не треба.

Читайте також: Як платити штраф за порушення митних правил

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *