Іпотечні угоди визнані частково недійсними

Верховний Суд дійшов висновку, що позов про визнання права власності може бути поданий, якщо особа є власником майна, але її право оскаржується чи не визнається іншою особою та якщо особа втратила документ, що посвідчує її право власності. Таке рішення ВСУ прийняв, спираючись на 392 ст. Цивільного кодексу, повідомляє Право.tv.

Про це йдеться у Постанові Судової палати з цивільних справ ВСУ від 20 квітня 2016 року №6-2994цс15.

Таким чином, майнові права на об’єкт незавершеного будівництва віднесені до предмету іпотеки згідно з Законом від 25 грудня 2008 року №№800-VI ” Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва”.

У справі, що переглядається, суперечливі угоди іпотеки майнових прав на незавершені у будівництві квартири укладені 1, 2 та 16 липня 2008 року, тобто до визначення майнових прав на об’єкти незавершеного будівництва предметом іпотеки. Як наслідок, ці угоди укладені з порушенням вимог Закону “Про іпотеку”, тому визнаються частково недійсними.

За змістом угоди купівлі-продажу майнових прав позивач отримала лише право на придбання права власності, а не саме право власності на нерухоме майно.

Читайте також: Конкурс на посаду управителя багатокартирного будинку: що? де? коли?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *