ААУ: Грубе порушення прав адвокатів з боку НАБУ дискредитує українську правоохоронну систему

Асоціація адвокатів України стурбована раптовими обшуками адвокатів міста Києва та Київської області, які здійснюють захист підозрюваних у кримінальних провадженнях, що проводилися Національним антикорупційним бюро України вчора, 5 липня. Про це повідомляється на сторінці Асоціації у Facebook.

У завязку з цим 6 липня 2016 року о 13.00 у приміщенні прес-центру «ЛІГАБізнесІнформ» відбудеться прес-конференція для ЗМІ. Під час прес-конференції будуть обговорюватись питання щодо захисту професійних прав адвокатів та недопущення порушення адвокатської таємниці з боку правоохоронних органів.

Крім цього, Асоціація адвокатів України направила відкритого листа голові НАБУ Артему Ситнику та Генеральному прокурору України Юрію Луценку.

У своєму листі ААУ повідомляє, що вчора, 5 липня, правоохоронці проводили слідчі дії у «газовій» справі народного депутата України Олександра Онищенка у двох офісах та за адресами проживання його адвокатів. Асоціація адвокатів України вважає подібні дії неприпустимим з боку організації, основними принципами діяльності якої має бути верховенство права, повага та дотримання прав і свобод людини, законність та справедливість. ААУ заявляє, що своїми діями правоохоронці порушили ст. 161 Кримінального процесуального кодексу України, згідно з якою доступ до речей і документів захисників заборонений. В Асоціації вважають, що мета таких дій – здійснення тиску на адвокатів, які надають правову допомогу своїм клієнтам в рамках кримінального провадження. Тому ААУ вимагає негайно відреагувати на цю ситуацію та  здійснити перевірку наведених фактів.

«Вимагаємо припинити практику ототожнення адвокатів та клієнтів, практику тиску на адвокатів, практику системного порушення основоположних прав та свобод людини!», – говориться в листі.

Document-page-001 Document-page-002

Читайте також:

Аграрний форум ААУ: як адвокатам захищати інтереси бізнесу?

VI щорічний осінній форум ААУ «Адвокатура України. Формула успіху»

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *