Що зробить Київ для нульової смертності в ДТП?

Про намір впровадження концепції нульової смертності в ДТП повідомили у КМДА.

Заступник голови КМДА Олексій Резніков повідомив, що кількість аварій у Києві є найбільшою у порівнянні з усіма іншими містами України. Смертність у результаті ДТП залишається однією з найважливіших проблем безпеки і ключовою причиною смертності, травматизму та інвалідності.

«Протягом 2015 року в Києві загинуло 129 осіб, ще 1950 людей отримали травми. Дитячий травматизм зріс на 400 відсотків, загальна кількість ДТП у Києві в минулому році склала 35 812. Це в три рази більше, ніж у другій в цьому антирейтингу Одеської області. Ми маємо впроваджувати концепцію нульової смертності на дорогах. У цьому напрямку наразі активно співпрацюємо з Асоціацією безпеки дорожнього руху», – наголосив Олексій Резніков.

Впровадження концепції нульової смертності в ДТП планується проводити за досвідом Голландії.

«Світовими лідерами за безпекою руху сьогодні вважаються 4 країни: Швеція, Данія, Великобританія та Голландія. Ми вже вивчаємо можливість впровадження в Києві голландської концепції нульової смертності в ДТП. Я вірю, що використовуючи досвід Голландії, адаптуючи принципи концепції до реалій нашої столиці, а в подальшому і країни в цілому, ми зможемо в досить короткі строки максимально наблизитися до нульового принципу, а в наслідку й вийти на нього повністю. Реалізація даної концепції у Києві може стати наочною демонстрацією ряду ефективних заходів із безпеки дорожнього руху, яка буде сприяти її поширенню на інші регіони задля збереження людських життів», – повідомив Олексій Резніков.

Читайте також: Які зміни чекають власників авто з новими “правами”?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *