Американських охоронників замінять роботи

Робот K5, випущений компанією Knightscope, допомагатиме охоронцям стоянки Uber в Сан-Франциско. Утримання  такого робота обходиться в 5 разів дешевше, ніж оплата праці охоронця-людини, повідомляють podrobnosti.ua

K5 нагадує за формою яйце і важить 136 кг. Він оснащений численними камерами і здатний “бачити” на 360 градусів. Крім того, робот укомплектований тепловізійної камерою, датчиком погоди, камерою для розпізнання номерних знаків, лазерним далекоміром і чотирма мікрофонами.

Патрулюючи територію, робот може виявляти порушників і фіксувати підозрілу активність. У нього немає ніякої зброї, але він може підняти тривогу і попередити охоронців-людей, а також зробити відеозапис того, що відбувається.

“Якщо хтось незаконно проникне на вашу територію і влаштує безлади, у вас будуть докази, знімки людей, номерні знаки їхніх автомобілів і безліч судових доказів, яких у вас би не було раніше”, – говорить представник компанії Knightscope, що створила K5, Стейсі Стівенс.

Knightscope не продає роботів, а здає їх в оренду за ціною 7 доларів на годину. За словами Стівенс, оплата послуг охоронця-людини обходиться в 25-35 доларів на годину. При цьому K5 може виконувати свої обов’язки 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *