Шість несподіваних речей, які потрапили до Космосу

Добірку найнесподіваніших речей, які потрапили до космічного простору, підготувала Популярная механика.

Рукавичка

У 1965 році під час першої в історії американської космонавтики прогулянки космосом астронавт та інженер Ед Уайт загубив рукавичку. Вона відлетіла від борту американського корабля “Джеміні-4” та близько місяця кружляла навколо Землі. Потім деталь гардеробу згоріла в стратосфері.

Сумка з інструментами

Сумка з інструментами поки що є найбільшим об’єктом, загубленим людиною в Космосі. Гайдемарі Стефанишин-Пайпер, жінка-астронавт, загубила цю сумку під час ремонту сонячної батареї. Сумка разом з інструментами важила 13 кілограм і коштувала близько $100 000.

Цистерна аміаку

А ця річ до Космосу потрапила зовсім не випадково. 2007 року NASA розпорядилося викинути цистерну, тому що після оновлення охолоджувальної системи МКС аміак був більше не потрібен. Бочка вагою у 600 кілограм майже рік пролітала над Землею, поки не згоріла над Тихим океаном.

Прах Джина Родденберрі

Прах творця серіалу “Зірковий шлях” Джина Родденберрі, який містився у капсулі, випустили у відкритий Космос. У 2010 залишки його праху та його дружини відправили до зірок разом з листами його фанатів.

Плоскогубці

Цей незамінний у побуті інструмент випустив з рук астронавт Скот Парадзинські у 2007 році. Пізніше він помітив їх, пролітаючими під станцією.

Фотоапарат

Американка Суні Вільямс, працюючи у відкритому Космосі, випустила з рук фотоапарат у 2007 році.

Читайте також: Майбутнє економіки залежить від розвитку математичної та природничої освіти – Гриневич

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *