“Фейсбучні бої”: депутати сваряться у популярній соцмережі

Блогінг у соцмережах є поширеною формою висловлення власної позиції. Особливо цим полюбляють користуватися народні депутати, переносячи політичну конкуренцію у онлайн-формат.

Народний депутат України Ірина Геращенко учора,14 липня, різко висловилась про літаючий попід куполом Верховної Ради беспілотник:

“Молодий дєпутат ( ну, як молодий, просто ” нове обличчя”, вперше в ВР) розтягув рота в презирливій посмішці і, продовжуючи жувати жвачку, запустив в залі ВР безпілотник. Інші молоді обличчя , єврооптімісти і випускники Оксвордів і чогось там ще радісно, як в дитячому садочку, заплескали в долоні , почали сміятися і фотографуватися на фоні безпілотника. Депутат зі жвачкою, упиваючись своєю безкарністю, жував і керував безпілотником. Ех, його б витримку і сміливість зараз на фронт. Разом з веселими ” новими обличчями”. Цікаво, окрім перфектноі англійськоі , що в них в голові? В якій ще краіні світу можна валятися біля трибуни в сорочках найдорожчих брендів , переживаючи за долю народу, і принижувати парламент і своіх виборців, влаштовувати цирк , нахабно порушувати регламент, ст.51 , що забороняє нардепові приносити в залу будь- які зайві предмети, що перешкоджатимуть роботі парламенту. В цій залі колись проголосували украінську Незалежність. Тепер випадковий суб’єкт зі жвачкою запускає тут безпідотник. Інші молоді суб’єкти, дуже ” по – європейськи” записані в різні списки за молодість і красоту, радісно регочуть , молодо- зєлєно, все можна. Щодня на своіх фб- сторінках вони хизуються відвіданням інших парламентів світу. Блін, там десь літав безпілотник????? Там можна собі уявити лежбіще котиків близ трибуни? Там хтось жує жвачку на трибуні? Там в краінах ЄС ще якісь оптімісти радісно ржуть з приниження парламенту і , значить, своіх виборців? …..Да, до речі, розглядався дуже важливий законопроект, що впливає на формування тарифів. Але кому то потрібно… Господи, бережи народ від цих ” опозиціонерів” і ” нових обличчь”. Я все більше люблю Джемілєва, Чубарова, Пинзеника і інших політичних ветеранів , без яких поваги до ціє ВР вже б взагалі не було. І які своєю політичною позицією і поведінкою зробили для боротьби , в т ч з кнопкодавством, набагато більше, аніж всі молоді веселуни.
P. S. Ця ганьба нагадала мені 2008 рікм тоді ПР запускали під купол кульки з гаслами ” НАТО – НІ” , весело фотографувалися і хіхікали на іх фоні”, – висловилась нардеп.

З постом у  facebook не забарився і її колега Мустафа Найем, який, однак, висловив протилежне бачення цієї події:

“Высокие технологии на страже регламента Верховной рады. Так можно фиксировать практически все действия народных депутатов, в том числе, кнокпкодавство. Многим коллегам дрон в зале заседаний не понравился, они назвали это дикостью и даже привели в пример парламенты Канады и Британии.

Не спорю, это немного не вписывается в парламентский антураж. Но странно, что вакханалия с неперсональным голосованием, сговоры прямо в зале и улыбки в лицо во время продавливания откровенного маразматик в законопроектах и такого возмущения не вызывает. В общем, как символ – ок.

Кстати говоря, уже до конца недели этот дрон переедет на фронт к моему брату Masi Nayyem и будет работать над Авдеевкой, помогая 122-й Окремий Аеромобільний Батальйон корректировать позиции на “промке”. За что отдельное спасибо Igor Lutsenko и Alex Ryabchyn“, – пояснив Найем.

Сьогодні, 15 липня, суперечки продовжились, але вийшли на новий рівень. Ірина Геращенко заявила, що тепер на її пости реагують не лише постами у соцмережі, а й промовами у Верховній Раді.

“Виявляється, опозиція читає всі мої пости і регулярно відвідує мою приватну сторінку в фб. Принаймні, сьогодні моїй скромній сторінці і скромній персоні присвятили цілісінький виступ в ВР. Пригадали все : і “лєжбіще котіків”, і ” проходимців”, і ” красіву рубашку”. Примітно, що, хоч я жодного разу не писала й не називала жодного прізвища, всі героі себе впізнали): Рада, значить описую ситуацію реалістично і зрозуміло, без канцелярщини. Не втратила ази):
Виступаючі героі, які тепер по жизні героі і фронтовики назавжди, і ім апріорі можна все , і вони легко можуть собі дозволити будь- яку поведінку: хоч ор-хоч дрон, заявили, що як віце-спікер і позафракційна я не маю права нічого подібного писати, бо я така сама як і вони. Я , правда, іх сторінок не читаю, то не знаю, що саме вони пишуть, але судячи з того, що говорять і як себе поводять, то ми таки відрізняємося. Ну, то таке. Це вже хай виборці кожному дають оцінку.
Я , з вашого дозволу, на своій приватній сторінці і в своім приватному просторі буду писати не прес- релізи, а так, як відчуваю і думаю, що бачу і якою є моя політична позиція, бо ж віце- спікер це політик, а не держчиновник, і має право на політичну позицію бодай на своій сторінці. Без цензури колег- читатів, бо ж це мій простір. Сторінку свою веду сама, а не радники- порадники- піарники, тому тут і далі буде моя мова з моіми оборотами,порівняннями, аналогіями, епітетами, фразочки, неологізми, жаргонізми, суржик, варваризми, синоніми, антоніми і всі інші обороти, без канцелярізмів. Бо після депутатства планую повертатися в журналістику, а тому мову і здорове сприйняття світу втрачати не можна. Всім своім читачам- колегам ( і собі , звичайно), бажаю прочитати за літо не тільки фб, а й розумних книжок, подорослішати ( політично), відмовитися від мови ненависті і згадати, що ще два роки тому ми і в страшному сні не могли уявити собі, що цей новий парламент буде саме таким… Дай Боже всім розуму”, – висловилась Геращенко.

Читайте також: І знову про кредити: НБУ звітує про засідання

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *