Що встигло зробити Мінекономрозвитку за 100 днів

Міністерство економічного розвитку та торгівлі звітувало про свої досягнення за 100 днів.

Номером один у списку свої досягнень Міністерство називає призначення нових керівників “Укрзалізниці” та “Укрпошти”. Зазначається також, що наразі призначено дев’ять нових керівників із 45 найбільших держкомпаній.

Друге досягнення – проходження міжнародного аудиту торговельної політики України. Даний огляд у рамках СОТ показав, що держава дотримується принципу прозорості торговельної політики.

Третій номер у цьому списку – початок реформування системи захисту прав інтелектуальної діяльності. Передбачається також створення Національного офісу інтелектуальної власності за принципом “єдиного вікна”: знищення корупції, прозорість роботи та європейський сервіс.

П’ятий важливий крок – залучення України до програми COSME.  Відтепер українські підприємці мають доступ до європейської програми розвитку малого та середнього бізнесу.

Наступне досягнення – спрощення реєстрації лікарських засобів.

Досягнення номер сім – приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі.

Під номером вісім Мінекономрозвитку визначає визнання системи електронних публічних закупівель ProZorro у світі.

Дев’ятий крок – початок втілення програми з відкриття в Україні 15 центрів підтримки малого та середнього бізнесу разом із ЄС та ЄБРР.

Десятий номер – прийняття Закон про реформу корпоративного управління у державних компаніях. Це дозволить проведення незалежного аудиту таких компаній.

Одинадцяте досягнення – підписання Угоди про зону вільної торгівлі із Канадою.

Читайте також: Зміни в українській середній освіті

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *