Урегульовано функціонування дитбудинків сімейного типу

Постановою Кабміну №458 внесено зміни до Постанови про про дитячий будинок сімейного типу та Положення про прийомну сім’ю. Це обумовлено необхідністю усунення недоліків, виявлених у процесі реалізації законодавства з питань функціонування  таких дитячих будинків. Про це повідомляє Юрліга.

Змінами передбачено недопущення одночасного застосування в дитячому будинку сімейного типу, прийомній сім’ї різних форм влаштування дітей.

Також мова йде про обов’язок батьків-вихователів та прийомних батьків забезпечувати право дітей на усиновлення. Створення перешкод у забезпеченні такого права є підставою для перегляду рішення про подальше функціонування дитячого будинку сімейного типу, про припинення дії договору з батьками-вихователями.

Крім того, законодавчо закріплені норми щодо влаштування дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування в сім’ї за місцем первинного обліку, з метою посилення відповідальності громади за таких дітей, забезпечення їх житлом, збереження зв’язків з сім’єю.

Врегульовані і нюанси переміщення дитячого будинку сімейного типу, прийомній сім’ї з однієї адміністративно-територіальної одиниці в іншу.

Читайте також: Уряд врегулював отримання посвідки на проживання іноземними студентами

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *