Названо автомобіль-лідера з аварій

За статистичними даними Національної поліції України, водії марки автомобілю Volkswagen найчастіше стають винуватцями у столичних ДТП. Про це розповідаю Finance.ua.

Ці автомобілі з’являються у протоколах поліції на 12 % частіше, аніж авто марки Daewoo, які посідають друге місце.

Volkswagen лідирує як у рейтингу винуватців, так і в списку потерпілих при ДТП (612 та 732). Друге місце закріпилося Daewoo: водії цих авто частіше стають винуватцями ДТП, ніж потерпілими (537 проти 457). На третьому місці – авто марки Toyota.

Гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає, що ця статистика свідчить про те, наскільки активно представлена та чи інша марка авто в Києві.

“Volkswagen багато років стабільно перебуває у топі продажів. Toyota сьогодні лідер на ринку, а Daewoo явно превалює в своєму ціновому сегменті. Звідси і цифри по ДТП”, — упевнений Назаренко.

Щоправда, Mitsubishi, яка теж у списку популярних марок, взагалі не потрапила в топ-10 порушників, але при цьому дана марка — одна з найбільш частих жертв столичних ДТП (442 випадки з початку року).

Як уже раніше повідомлялося, Київська влада, спираючись на досвід голландських колег, має намір розробити концепцію нульової смертності в ДТП.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *