В Україні викрито схему виготовлення контрафактного палива

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та фіскальною службою викрили міжрегіональну злочинну групу, що організувала підпільне виготовлення та реалізацію державним лісгоспам фальсифікованого дизельного палива. Про це повідомляють у СБУ.

Учасниками неправомірного бізнесу виявилися п’ятеро жителів Житомирщини й Києва: керівник приватного підприємства, на території якого був облаштований незаконний цех, та його підлеглі (серед них — двоє бухгалтерів і технічні працівники).

“Підпільне міні-підприємство ділки облаштували в місті Овруч на території нафтобази, де в кустарних умовах виготовляли дизельне пальне шляхом змішування продуктів нафтопереробки. Потужність підпільного цеху дозволяла щотижня виготовляти 50-70 тонн фальсифікованого дизпалива. Низька собівартість фальсифікату гарантувала зловмисникам перемогу у відкритих торгах із закупівель пального для низки лісогосподарств Житомирщини і Рівненщини. Правоохоронці затримали ділків безпосередньо під час виготовлення фальсифікату. Під час обшуків офісних приміщень комерсантів у Овручі та Києві вилучено «чорну бухгалтерію», де зафіксовано, через які саме підприємства та в яких обсягах реалізовувався підакцизний товар, півтора десятка печаток фіктивних підприємств, які фігурували в ланцюгу легалізації дизпалива, та майже 300 тисяч гривень конвертованої готівки. В межах кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають першочергові слідчі дії”, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно Служба безпеки України викрила оператор телекомунікацій, який надавав послуги терористам.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *