Набув чинності Закон про розвиток літакобудування

5 серпня набув чинності Закон № 1475-VIII щодо створення умов для міжнародної кооперації суб’єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування, який був прийнятий 14 липня.Про це повідомляє Юрліга.

До ряду актів внесено зміни щодо права суб’єктів вітчизняного літакобудування бути засновниками або учасниками господарських товариств, у тому числі за участю іноземних суб’єктів господарської діяльності.

Так, згідно зі змінами Закону «Про розвиток літакобудівної промисловості» продовжено до 1 січня 2025 року державна фінансова підтримка збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва через механізм здешевлення кредитів шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків, залученими для закупівлі такої техніки.

Крім того, вітчизняним літакобудівникам надано право бути засновниками та / або учасниками суб’єктів господарювання, у тому числі за участю іноземних суб’єктів господарської діяльності, крім тих, які розташовані або здійснюють свою діяльність на території РФ або держави, до якого застосовуються санкції відповідно до закону. Такі дії повинні бути узгоджені з суб’єктами управління держвласністю.

Відповідні зміни внесені до Декрету Кабміну «Про впорядкування діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств».

Згідно зі змінами Закону «Про особливості управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі» державні суб’єкти літакобудування в оборонно-промисловому комплексі також за погодженням з Концерном також можуть бути засновниками або учасниками господарських товариств, в тому числі за участю іноземних суб’єктів, а також управляти корпоративними правами .

Право надано тим суб’єктам, які відповідають ряду критеріїв.

Зауважимо, що нещодавно українські Повітряні Сили гідно представили Україну на Міжнародному авіапоказі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *