Стали відомі причини, з яких відмовлять у субсидії

За декілька місяців в Україні розпочнеться опалювальний сезон за новими тарифами, де ціни на тепло підняли у декілька разів. Єдиним виходом для недостатньо забезпечених сімей – оформлення субсидії. Хто може отримати субсидії, а кому в них буде відмовлено – розповідає Finance.UA.

Протягом 2016и року у допомозі від держави про оплаті “комуналки” відмовили 150 тис. сімей.

Міністерство соціальної політики наголошує, що субсидії є безповоротною допомогою від держави. Раніше планувалося, що незаконне отримання субсидії приведе до відшкодування державних коштів у двократному розмірі. Наразі цю норму скасували.

Причини, з яких можуть відмовити у субсидії:

  • якщо у період 12 місяців до оформлення субсидії було здійснено покупку або оплачено послуги на суму від 50 тисяч гривень;
  • якщо субсидіант приховує додаткових дохід.

У загальний дохід при нарахуванні субсидії також враховується дохід від сільськогосподарської діяльності, здачі житла в оренду, дохід від банківських депозитів або цінних паперів.

Щоб визначити, хто неправомірно хоче отримати допомогу від держави, Мінфін проводить верифікацію. Разом із підвищенням тарифів планується впровадження програми з енергозбереження та перевірка, чи всі субсидіанти дійсно мають право на допомогу від держави.

Як повідомлялося раніше, Мінфін може перевірити банківські рахунки претендентів на субсидії. Мінфін має право направляти запит для проведення верифікації та перевірки достовірності інформації, представленої фізособами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, здійснюваних за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *