Власникам тварин відшкодують витрати на ідентифікацію та реєстрацію

Кабмін затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відшкодування витрат на оплату послуг з ідентифікації і реєстрації тварин фізичним особам власникам цих тварин. Про це повідомляє Юрліга.

Реалізація подібного механізму може істотно вплинути на якість сільськогосподарської продукції тваринного походження.

Крім того, Порядок спрямований на забезпечення конкурентоспроможності української тваринницької продукції на європейських і світових ринках.

Документ розроблено на виконання Закону «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин». Зараз послуги з ідентифікації і реєстрації тварин оплачуються за рахунок юридичних і фізичних осіб – власників цих тварин. Фізична особа – власник тварин, що сплатила послуги з їх ідентифікації і реєстрації, має право на обов’язкове відшкодування державою таких витрат.

Відповідно до Порядку, головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінагрополітики, яке здійснює управління бюджетними коштами в межах бюджетних повноважень.

Нагадаємо, що нещодавно Кабмін встановив єдиний механізм формування вартості за ідентифікацію та реєстрацію тварин на рівні держави, які надаються юридичним та фізичним особам – власникам тварин. Розрахунок цін на відповідні послуги здійснюватиме Держпродспоживслужба.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *