На прийом до лікаря можна буде записатись через мобільний додаток

Наприкінці серпня цього року у двох закладах охорони здоров’я у місті Києві стартує пілотний проект «Поліклініка без черг». Передбачається, що завдяки цьому стартапу українці невдовзі зможуть забути про те, що колись годинами просиджували у черзі під кабінетом лікаря. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Проект дозволить записуватися на прийом до лікаря не тільки через вікно реєстратури, а й телефоном чи за допомогою мобільного додатку, Інтернету, а також за допомогою терміналів у приміщеннях лікарень. Передбачається, що агентом запису на прийом також зможе бути сам лікар. Він призначає конкретний день і час, а далі система це відслідковує і нагадує пацієнту. Перед прийомом пацієнт отримує телефонний дзвінок, а якщо він не може відвідати поліклініку, то лікар бачить, що місце звільняється.

«Зараз переважно люди не мають свого лікаря. Вони дзвонять до знайомих і шукають лікарів. Але навіть якщо свій лікар є – потрібно прийти в поліклініку і годинами сидіти в черзі, аби потрапити на прийом. Ми спостерігаємо за впровадженням у столиці стартапу «Поліклініка без черг». Його впровадження зекономить людям час, крім того, таким чином можна буде побачити, які лікарі мають більше пацієнтів і, можливо, надають кращий рівень послуг», – зазначає в.о. Міністра охорони здоров`я України Уляна Супрун.

Стартап вже в кінці серпня почне працювати у Консультативній поліклініці Київської обласної клінічної лікарні № 1 та Київському міському дитячому діагностичному центрі.

Нагадаємо, що бригади швидкої допомоги можуть залишитися без лікарів, натомість їхнє місце займуть фельдшери без вищої освіти.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *