Топ-5 подій ділового тижня

Пропонуємо огляд найважливіших подій 5-ти робочих днів в Україні.

Аварійно небезпечні: перелік трас із найбільшою кількістю ДТП

У понеділок було оприлюднено перелік українських трас, на яких водіям треба бути дуже обережними. Про це повідомило Motor Media Review.

Найдовші ділянки по 3 км з  місцями концентрації ДТП знаходяться в Запорізькій і Вінницькій області. Це ділянка дороги М-18 з Харкова до Ялти та ділянка М-21 з Житомира в Могилів-Подільський.

Також небезпечною є ділянка траси М-06 (Київ-Чоп) у Львівській області.

 

100 мільйонів авто можна зламати за допомогою радіоприймача

7ea8b139413c411e82c247c2373a5e2a

 

Експерти заявили про вразливість автівок німецького автоконцерну Volkswagen. Про це повідомило Finance.UA.

За допомогою дешевих радіопристроїв для перехоплення сигналу брелока машини створюється клон радіобрелка для мільйонів авто.

Дослідники виявили, що трохи «нудного зворотного інжинірингу» одного з компонентів внутрішньої мережі Volkswagen дозволило їм отримати криптографічний ключ, відповідний для мільйонів автомобілів концерну. Якщо додати до нього значення перехопленого сигналу, який посилає брелок машині, то можна клонувати брелок і отримати доступ до авто.

 

Опалювальний сезон може не розпочатися

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що в разі заблокування рахунків теплокомунерго, опалювальний сезон може не розпочатися. Таку інформацію надала КМДА.

«Мало того, що в людей і так шок від нових тарифів, ще є й велика вірогідність того, що батареї взимку будуть холодними», – наголосив мер столиці. Він підкреслив, що влада не повинна допустити того, аби люди мерзли у власних домівках.

 

За несплату комунальних житло не відбиратимуть

Міністр cпростував чутки щодо того, що за новим законом у людей можуть вилучати житло за несплату компослуг. Про це повідомили Finance.UA.

“Ніхто не буде позбавляти українців власності через несплату комунальних тарифів. Це черговий міф”, – зазначив він.

Розенко також підкреслив, що завдяки системі субсидій, питання про несплату комунальних послуг, а отже, й вилучення житла, взагалі не буде стояти.

 

Супермаркети, що продають несвіже

Стало відомо, які супермаркети не дотримуються санітарних вимог та порушуть правила зберігання продуктів. Про це повідомило Finance.UA.

Інспектори відвідали “Сільпо” й у 61% випадків зафіксували факти продажу зіпсованих м’ясних виробів, а в 54% випадків – продажу товарів, термін придатності яких минув. У мережі магазинів “Фора” факти продажу зіпсованих м’ясних виробів фіксувалися в 51% випадків, а прострочених товарів було 48%!

Третє місце посіла мережа “АТБ”, де зіпсовані м’ясні продукти знайшли в 37% випадків, а прострочення були зафіксовані в 34%.

20160816-1

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *