Названо найбільш оплачувані професії в Україні

Державна служба статистики склала рейтинг професій та галузей, у яких українцям платять найбільше. Про це повідомляє Канал 24.


Найбільше заробити можуть програмні розробники
з великим досвідом – їх зарплатня може сягнути 100 тисяч гривень, однак від них вимагається додатково бездоганне знання англійської мови і гарантії того, що вони в будь-який момент зможуть відправитися в закордонне відрядження на невизначений термін.

Досвідченим програмістам в Україні роботодавці пропонують зарплату від 70 до 100 тисяч, фінансовому директору близько 60 тисяч, дизайнеру в сфері ІТ-технологій – також 60 тисяч.

Добре заробляють і працівники авіації –  бортпровідники в Україні можуть запрацювати і 25, і 50 тисяч гривень за місяць, залежно від авіакомпаній, дальності рейсів тощо.

Непоганий прибуток і в працівників фармакології, де середній розмір заробітної плати сягає майже 11 тисяч гривень. Наступними з доходом в 10,5 тисяч гривень розташувалися страховики та фінансисти.

Далі за списком – наукові діячі, працівники транспортної галузі та промисловості, однак їх зарплати значно нижче – від 6 до 8 тисяч в місяць. Якщо пошукати вакансії на популярних порталах з пошуку роботи, то сьогодні найбільшу зарплату у 125 тисяч гривень пропонують інтернет-маркетологові.

Експерти відзначили, що в недалекому майбутньому багато професії в Україні можуть зникнути, і зараз громадянам потрібно задуматися про перекваліфікацію.

Завжди в списку топ-професій залишаться медики, продавці та вчителі. Що стосується ІТ-сфери, то в найближчі роки фахівці будуть популярними, проте вже зараз між ними дуже висока конкуренція.

Через декілька років в нашій країні будуть необхідні фахівці в області фармакології, математики, фахівці в галузі транспортного машинобудування та авіапромисловості, біоінженери, біотехнологи.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, які професії найбільш затребувані в Україні.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *