Я не буду терпіти знущань над бізнесом – Гройсман

За тиск на бізнес будь-яка посадова особа буде нести відповідальність. Про це сьогодні заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками бізнесу.

За словами Гройсмана, сьогодні підприємці, як в столиці, так і в регіонах, систематично потерпають від переслідування з боку контролюючих структур, зокрема, працівників ДФС та митників. Прем’єр запевняє,  за подібні протиправні дії будь-яка посадова особа буде відповідати перед законом.

«Ніхто не буде терпіти, і я, як Прем’єр-міністр, знущання над підприємцями. Робіть сумлінно свою справу, дбайте про державні інтереси, але не переходьте ту межу, яка знищує український бізнес. Бо за цією межею для кожного представника ДФС, митниці, інспекції, поліції буде ставати все небезпечніше. На плечах бізнесу стоїть економічне сьогодення та майбутнє нашої держави», – наголосив Прем’єр-міністр.

Під час зустрічі неодноразово піднімалось питання стосовно неправомірного тиску з боку контролюючих структур на Торгово-промислову палату України. Виступаючи перед представниками влади та бізнес-спільнотою, президент ТПП України Геннадій Чижиков наголосив, що протягом двох років податківці, прокуратура та ДФС під різними приводами здійснюють неприховану атаку на бізнес-асоціацію. Реакція Прем’єр-міністра стосовно цієї кричущої ситуації була дуже емоційною. Він підкреслив, що тиск на палату має негайно припинитися, та дав доручення відповідним органам протягом найближчого часу провести службову перевірку з приводу наведених фактів.

«Я сподіваюсь, що ентузіазм та бажання Прем’єр-міністра допомогти бізнесу та бізнес-асоціаціям приведе до того, що по відношенню до Торгово-промислової палати України усі кримінальні переслідування будуть припинені», –  сказав адвокат, голова ЮК «Центр Конфліктології і Права» Денис Ципін.

Він також наголосив, що, на жаль, більшість питань, які обговорювались на минулій зустрічі Володимира Гройсмана з бізнесом, до сьогоднішнього часу так і не вирішені, натомість влада відзвітувала про звільнення декількох керівників підвідомчих структур.

«Сам по собі керівник – завжди заручник ситуації. Йому дають вказівки безпосередньо згори. Тому ми чудово розуміємо, що не один керівник винен у тому, що податкова тисне на бізнес, винен і голова, і всі його заступники. А їх сьогодні не чіпали та навіть не критикували. Хоча в цілому зустріч виявилася дуже результативною. Прем’єр-міністр дав сигнал бізнесу, що він готовий працювати над проблемами підприємців та робити так, щоб їм було комфортно працювати в Україні», –  додав він.

Наприкінці заходу Володимир Гройсман наголосив, що уряд буде проводити подібні зустрічі систематично, поки не буде встановлено порядок взаємодії контролюючих структур та бізнесу.

Схожі теми:

Кожен міністр має звітувати про боротьбу з корупціє – Гройсман

Гройсман назвав трьох ворогів України

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *