Стало відомо, де в Україні найдорожче продають бензин

Державна служба статистики оприлюднила порівняльну таблицю цін за областями України.

Станом на 9 вересня бензин А-95 за найбільшу ціну продають у Донецькій області – літр палива тут коштує 23,51.  Найдешевше це пальне можна придбати у Чернігівській області – тут літр 95-го вам наллють у середньому за 21 гривню 20 копійок.

Середня ціна на дизельне пальне, згідно зі статистикою, також найвища в Донецькій області – 20,22. Із найнижчою середньою ціною ситуація теж незмінна – у Чернігівській вона найнижча і становить 18,24.

Зауважимо, що Україна знову очікує підвищення цін на бензин. Президент асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук розповів, що прогнозоване падіння курсу гривні призведе до подорожчання бензину.

Порога падіння цін на бензин просто немає. Поріг є у скрапленого газу, а у бензину немає. Це залежить від місцевого ринку, тому що ми серйозно залежимо від імпорту. Є і другий момент – курс гривні. Адже наш уряд встановив податки в євро, а вже на кордоні це все перераховується в гривні. Тобто вони себе убезпечили від інфляції, а народу доводиться платити. Тому тут пряма залежність від курсу. Національна валюта пішла в глибоке піке. Через падіння курсу гривні через два-три тижні подорожчає бензин,” – зазначив Косянчук.

 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *