Топ-5 найголовніших новин тижня

Редакція ЦКП підготувала огляд найголовніших подій в Україні цього тижня.

Витрат знову більше, ніж прибутків

У понеділок на сайті Верховної Ради оприлюднили проект держбюджету-2017.

Прибутки до держскарбниці України в наступному році мають скласти 706, 3 мільярди гривень. Витратити планується 775, 3 мільярди у національній валюті.

Мінімальна зарплатня для українця станом на 1 січня складатиме 1600 гривень, з 1 травня – 1684 гривні, з 1 грудня – 1762 гривні.

У погодинному розмірі “мінімалка” становитиме з 1 січня – 9,67 гривні, з 1 травня – 10,18 гривні, з 1 грудня – 10,65 гривні.

Незаконним заправкам оголошено війну

Столичні правоохоронці продовжують ліквідовувати незаконно встановлені авто-газозаправочні станції, розташовані на території Дніпровського району м. Києва. Про це повідомила прокуратура міста Києва на офіційній сторінці у facebook.

1 мільярд на нові авто для поліції

Україна успішно провела переговори з японськими компаніями щодо продовження дії договорів купівлі/продажу в рамках Кіотського протоколу, які закінчилися в лютому 2016 року. Кошти в рамках угоди витратять на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Нацполіції. Про це повідомляють у МВС.

«Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн. грн. на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

ID-картки для кожного

З 1 жовтня з набуттям чинності нового закону  в Україні припиняється друк паспортів у паперовому форматі, тож громадянам видаватимуть ID-картки. Про це повідомляє НБН.

Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України” вводить в обіг паспорт нового зразка у вигляді пластикової картки, яка містить електронний безконтактний носій, що неможливо змінити або скопіювати.

Картинки по запросу id паспорт

Відповідно до закону, паспорти будуть видаватися кожному громадянину України, який досяг 14-річного віку. Особам, які не досягли 18-річного віку, паспорт буде оформлятися на 4 роки, а всім іншим – на 10 років. Обов’язкової заміни, так само як і встановлення граничних термінів дії раніше виданих документів не передбачається. Нові паспорти старого зразка більше не видаватимуть.

Також на картці міститиметься ідентифікаційний код.

Україна боротиметься з піратським контентом

22 вересня Верховною Радою прийнято Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні» (законопроект № 3081-д). Про це повідомляє Юрліга.

Дія Закону поширюється на суб’єктів кінематографії, юридичних осіб незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які здійснюють діяльність, пов’язану з кінематографією і / або здійснюють виробництво, зберігання, розповсюдження, демонстрацію, інше використання фільмів, інших аудіовізуальних творів на території України.

Передбачається створення Ради з державної підтримки кінематографії, нормувати його правовий статус, завдання, структуру, діяльність; визначити культурні та виробничі критерії Культурного тесту фільмів, при цьому передбачається повернення частини витрат, здійснених при виробництві фільмів, які пройшли тест.

Крім того, заплановано посилити боротьбу з піратством, у тому числі в мережі Інтернет.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *