Аваков пояснив, що значить презумпція правоти поліцейського

За словами Арсена Авакова, законодавчі зміни необхідні і вони будуть внесені на розгляд парламенту. Однак необхідно, аби це питання було усвідомлене суспільством. Про це повідомляють у МВС.

«Презумпція правоти поліцейського наступна: якщо поліцейський зупинив авто та сказав водієві «руки на кермо» або «пред’явіть документи», то у відповідь він чує не супротив та лайку, а чітке виконання вимог поліцейського. У разі невиконання будуть застосовані відповідні законні дії: це, зокрема, можуть бути і електрошокер, і вогнепальна зброя. Саме це і малося на увазі», – зазначив Арсен Аваков.

Він наголосив, що подібна практика притаманна всім розвиненим демократіям. При цьому термін «презумпція» обраний для пояснення суті явища, а не в якості юридичного поняття.

«Суть така: якщо ми витрачаємо гроші на поліцію, якщо ми даємо їм повноваження, якщо ми ставимо їх виконувати завдання, то давайте кожен зробить для себе якесь невелике обмеження заради ще більшої свободи, яка вже є», – сказав Арсен Аваков, додавши, що така практика не стане тиском на свободи громадян.

Нагадаємо, що Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зробив сенсаційну заяву щодо “презумпції правоти поліцейського”. 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *