Що розглядатиме верховна Рада на цьому тижні

Починаючи з 3 жовтня Верховна Рада розглядатиме питання за тематичними блоками. Про це повідомляють на сайті ВР.

Голова Верховної РадиАндрій Парубій після закінчення засідання Погоджувальної ради під час брифінгу зазначив, що всі голови комітетів підтримали «блоковий підхід» до формування порядку денного як один з елементів реформи парламенту. У рамках його впровадження, за його словами,  на цей тиждень заплановано блок з екології, що складається з дев’яти питань, блок  з питань промислової політики і підприємництва, а також на четвер – питання  культури, освіти і гуманітарної політики.

«Окрім передбачених питань, важливим буде розгляд рішення Уряду щодо змін до бюджету, зокрема, зміни про доповнення фінансування і Збройних сил України, і МВС, і Служби безпеки України – усіх силових органів. Звичайно, ці зміни до бюджету ми будемо розглядати одразу, як тільки буде рішення профільного комітету, як тільки буде готовність», – сказав він.

Також, за словами А.Парубія, розглядатимуться питання щодо міжнародних ініціатив, одне з яких стосується неправомірного затримання українського журналіста Романа Сущенка.

Голова Верховної Ради наголосив, що він звернувся до Комітету у закордонних справах підготувати звернення до міжнародних інституцій з проханням надати жорстку оцінку цій події, а також щодо заборони Меджлісу, щодо розслідування по збитому літаку. А.Парубій також наголосив на необхідності повернення до законопроекту щодо введення візового режиму з Росією.

Торкаючись кадрового питання Центральної виборчої комісії, Голова Парламенту повідомив про намір звернутися до Президента України з проханням перевнести кандидатури до ЦВК.

«Це може бути таке подання, яке б могло об’єднати зал та вивести на позитивне рішення, з тим, щоб ми не перебували у стані правової колізії», – додав він.

А.Парубій підкреслив, що голови фракцій і комітетів налаштовані на продуктивну роботу. «Сподіваюсь, що цей тиждень буде продуктивним і результативним, і ми виконаємо усі поставлені перед нами завдання», – наголосив він.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *