В Україні стартував україно-хорватський бізнес-форум

Сьогодні, 21 листопада 2016 року, в межах першого офіційного візиту в Україну нового Прем’єр-міністра Республіки Хорватія Андрія Пленковича у Торгово-промисловій палаті України розпочався україно-хорватський бізнес-форум.

Участь у заході беруть представники понад 70 хорватських та близько 100 українських компаній, що зацікавлені в налагодженні бізнес-відносин між собою в таких галузях, як харчова, суднобудівна, фармацевтична, легка промисловість, відновлювана енергетика, агросектор тощо.

Окрім бізнесменів, участь у форумі беруть також українські та хорватські політики, зокрема Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович.

“Ми бачимо сьогодні в півтора рази збільшення торговельного обороту, але ці цифри є, на превеликий жаль, ще дуже малими. Тому наше завдання — це завдання і влади. Завдання влади — створити розумні регіони, які б дали можливість бізнесу відкритись. А завдання бізнесу — максимально використати свої можливості —контакти, які сьогодні зароджені, — та реалізуватися”, — заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович, своєю чергою, відзначив що наші країни мають довгу історію спільної дружби.

“Україна була однією з перших країн, яка визнала Хорватію незалежною державою в грудні 1991 року <…>. Історичні та сучасні подібності дозволяють нам краще розуміти один одного, сприяти двосторонній підтримці. Сьогодні наша спільна історія привела нас до того, що разом ми шукаємо можливостей посилити існуючі міжнародні зв’язки через економічну співпрацю”, — наголосив Пленкович.

Окрім пленарної частини форуму, під час якої висвітлюватимуться найближчі перспективи та пріоритетні напрямки економічного співробітництва та умови ведення бізнесу в Україні та Хорватії, заплановані й презентації декількох хорватських компаній та В2В-переговори представників ділових кіл обох країн.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *