Як українців обманюють в автосервісах?

Автосервис

Серед автосервісів, як і скрізь, є ті, хто сумлінно виконують свою роботу і ті, хто намагаються зайвий раз заробити на своїх клієнтах. Про те, в які пастки можуть потрапити українські водії, повідомляють Autonews.

Контрафакт

Будь-який офіційний дилер на словах працює лише з оригінальними запчастинами. Насправді ж вони можуть використовувати дешеві аналоги, “сірі” підробки або навіть старі запчастини іншого авто.

Робочі рідини

Припустимо, справжній об’єм для заміни масла – 4 літри. Часто-густо в автосервісах наливають 3,5 літри нового і 0,5 літрів старого, вже відпрацьованого мастила. За таких пропорцій жоден водій за кольором підміни не помітить.

Додаткові роботи

Найпоширеніший вид “розводу” автолюбителів у сервісних центрах – нав’язування додаткових робіт. Якщо власник автомобілю знається на усіх технічних тонкощах, то навряд попадеться на маркетинговий гачок.

Порядок дій, кому і які роботи «впарити», давно налагоджений. Інколи майстри «витягують» пошкоджену деталь, а за документами її змінюють. Полюбляють також рекомендувати заміну свічок мало не на кожному ТО. У регламентах зазначено «за фактичним станом», ось вони і відзначають поганий стан. Ще часто «розводять» з гальмівними колодками. Кажуть, повністю стерлися, хоча насправді знос 30-40%.

Ще одна традиція офіційних сервісів – на всі проблеми, як правило, один відповідь – замінити несправний вузол цілком. Зняв – поставив. У деяких випадках, коли це не заборонено заводським регламентом, можна обмежитися ремонтом, але дилер пропонувати цього не буде. Тільки нові запчастини.

Як уникнути обману

На жаль, один тільки статус дилера, не означає якість і компетентність. Тому бажано спочатку провести власне маркетингове дослідження – вивчити докладно відгуки про роботу автосалону в цілому і конкретних майстрів-приймальників. І якщо є хоч якісь сумніви в репутації дилерського центру, шукати альтернативу. Зараз конкуренція на ринку висока і можливість знайти щодо чесного дилера є завжди.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *