У роботу запускають онлайн-відшкодування ПДВ

1 квітня Міністерство фінансів України запускає електронний реєстр відшкодування ПДВ

Повноцінно реєстр запрацює 3 квітня, після його заповнення. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

У чому суть?

Наприкінці минулого року було прийнято антикорупційний Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні”. Цей закон набув чинності 1 квітня 2017 року. Одним з найважливіших кроків у процесі імплементації закону є запуск електронного реєстру відшкодування ПДВ.

Як працюватиме новий реєстр

Усю вхідну інформацію в реєстр формує ДФС на підставі заявок бізнесу та закріпляє це електронним цифровим підписом. ДФС вносить цю інформацію в реєстр. Після цього на узгодження суми відводиться не більше 30 днів (у передбачених законом випадках — 60 днів) і відбувається автоматичне відшкодування на наступний день після закінчення цього строку.

Відшкодування відбувається в хронологічному порядку (підприємець, який перший подав, першим отримує кошти за всіх інших рівних умов) та на щоденній основі.

Раніше ПДВ відшкодовували в останні 5 днів місяця. При такому підході підприємці не могли завчасно планувати. Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день місяця після узгодження суми, тому бізнес зможе краще планувати свою діяльність та отримає додаткові оборотні кошти, починаючи з 10-х чисел кожного місяця.

Що це дає?

Прозорий та автоматичний реєстр унеможливлює корупцію при відшкодуванні ПДВ, відновлює довіру бізнесу, створює рівні умови для кожного підприємця та полегшує ведення бізнесу в Україні.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *