До Кримінально-виконавчого кодексу внесли зміни

Кодекс поповнився новими поняттями

До кримінально-виконавчого кодексу внесли поняття  “дисциплінарного проступку”, скоєння якого є підставою для міри стягнення із затримання. Про це повідомляє Юрліга.

Рішення про притягнення до дисциплінарної відповідальності затриманого приймає спеціальна комісія. При цьому на засідання комісії затриманий може запросити адвоката чи юриста. Якщо ж він не має доступу до захисника, то адміністрація колонії зобов’язана його забезпечити.

Розміщення затриманого в карцер тепер можливо тільки за рішенням суду. Якщо комісія приймає рішення про необхідність застосування саме такого виду стягнення, то адміністрація колонії направляє протягом 24 годин відповідне клопотання до суду разом з рішенням комісії.

Також затримані за виконання покладених обов’язків і дотримання правил поведінки, правил трудового розпорядку та вимог безпеки праці, можуть отримати заохочення.

При цьому розширено перелік заходів заохочень, які тепер включають переклад на поліпшені умови утримання, дозвіл додатково витрачати гроші на покупку продуктів харчування і предметів першої необхідності в сумі до 50% МЗП, а також виїзд за межі колонії для відвідування рідних до семи днів. Дозвіл на таку «відпустку» надається засудженим, які містяться в ділянках соціальної реабілітації виправних колоній мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання та середнього рівня безпеки.

Адміністрація колонії зобов’язана щоквартально проводити оцінку поведінки ув’язнених і приймати рішення про застосування або недоцільності застосування заходів заохочень.

Зміни до Кримінально-виконавчого кодексу внесено Законом № 1487-VIII від 06.09.2016 набули чинності 7 квітня.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *