Правоохоронці знову “атакують” ТПП України

У приміщенні Торгово-промислової палати України вдруге за останні півтора місяці проводиться обшук.

Сьогодні, 21 березня, об 11.00 податкова поліція Шевченківського району розпочала раптовий обшук у приміщенні Торгово-промислової палати України. Більше двох десятків правоохоронців зухвало ввірвались до будівлі, перекривши усі виходи та четвертий поверх. Таким чином, робота палати та інших організацій, які знаходяться у цьому приміщенні, повністю паралізована.

Зі слів очевидців, поліцейські відразу почали грубити журналістам, які приїхали на місце події, та не впустили їх до приміщення. Більше того, правоохоронці відмовлялись допускати до участі у проведенні обшуку представників адвокатів організації, що є протиріччям закону. Лише через деякий час адвокатам вдалося потрапити всередину, щоб мати змогу дати правовий опір радикально налаштованим працівникам поліції.

Це вже не перший обшук у Торгово-промисловій палаті цього року – 10 лютого подібний обшук вже проводився київською прокуратурою. Тоді правоохоронці також заблокували будівлю, повністю зупинивши роботу організації, вилучили комп’ютерну техніку та документацію. Тому незрозуміло, що намагаються знайти працівники поліції цього разу, якщо все, що могла, під час попереднього обшуку вже вилучила прокуратура. Абсурдним є також те, що податкова поліція проводить обшук на підставі кримінального провадження, яке було розпочато більше року тому, і за яким вже неодноразово проводились обшуки. Проте за цілий рік  слідства жодних доказів проти працівників ТПП України не знайшлось.

На думку працівників палати, регулярні атаки правоохоронних органів на ТПП України носять замовний характер: правоохоронці навмисно перешкоджають діяльності організації та здійснюють неправомірний тиск на її співробітників з метою посунути нинішнє керівництво. Використовуючи наклепницькі, жодним чином не підтвердженні, заяви деяких народних депутатів, прокурори порушують кримінальні справи, але через деякий час, не отримавши бажаних результатів, припиняють розслідування.

Під час обшуку у Торгово-промисловій палаті під стінами організації відбулась акція протесту на підтримку ТПП України з вимогою негайно припинити моральний та процесуальний тиск на організацію.

Нагадаємо, на початку цього року слідчі відновили відразу три кримінальних провадження: майже одночасно Прокуратура міста Києва, слідчі Шевченківського управління поліції та слідчі служби фінансових розслідувань почали масово викликати співробітників організації на допити та проводити чергові обшуки.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *