Закон про Національну поліцію хочуть удосконалити

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти законопроекти (щодо вдосконалення положень Закону “Про Національну поліцію”. Про це повідомляє Судебно-юридическая газета.

Зокрема, пропонують розглянули проекти Законів  №3863 “Про внесення зміни до статті 15 Закону України “Про Національну поліцію” та №4294 “Про внесення змін до ст. 23 Закону України “Про Національну поліцію”.

Необхідність прийняття законопроекту №3863 полягає у тому, що територіальні органи центрального органу виконавчої влади можуть утворюватися, зокрема, як міжрегіональні територіальні органи (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць).

Крім того, законопроектом пропонується викласти ч. 1 ст. 15 в новій редакції, зазначивши, що “територіальні органи поліції утворюються як юридичні особи публічного права в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі, районах, містах, районах у містах і як міжрегіональні (повноваження яких поширюються на декілька адміністративно-територіальних одиниць) територіальні органи в межах граничної чисельності поліції і засобів, визначених на її утримання”.

Що ж стосується законопроекту №4294, то метою цього документа  є забезпечення можливості практичної реалізації оперативними підрозділами Нацполіціі повноважень, закріплених нормами Закону “Про оперативно-розшукову діяльність”.

Для цього пропонується доповнити Закон “Про Національну поліцію” новим пунктом, в якому до основних повноважень Національної поліції слід віднести “здійснення оперативно-розшукової діяльності відповідно до закону”.

Читайте також: Відчиняйте, поліція! Як поводитися під час обшуку

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *