Мінрегіон підготував проект для обрання управителя багатоквартирного будинку

Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення проект наказу “Про затвердження Порядку проведення конкурсу з надання послуги з управління багатоквартирним будинком”, пише Закон і бізнес.

Документом визначається процедура підготовки до конкурсу, його проведення і визначення переможця, перелік необхідної документації, терміни подачі конкурсних пропозицій, кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу.

Передбачено, що організатор конкурсу (виконавчий орган місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок) утворює конкурсну комісію, до складу якої входять представники організатора, органів виконавчої влади, громадських об’єднань.

Комісія розміщує на офіційному сайті місцевої ради і публікує в ЗМІ оголошення про проведення конкурсу, інформує співвласників багатоквартирних будинків щодо проведення конкурсу. Учасником конкурсу може бути ФОП або юрособа-СПД.

Кінцевий термін подачі конкурсних пропозицій не може бути менше 30 календарних днів з дати опублікування в друкованому засобі масової інформації оголошення про проведення конкурсу.

Організатор конкурсу може встановити плату за участь в конкурсі, яка не повинна перевищувати 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Така плата вноситься на рахунок організатора, використовується в цілях проведення конкурсу та учасникам не повертається.

Конкурсні пропозиції реєструються конкурсною комісією в журналі обліку.

Розкриття конвертів з конкурсними пропозиціями проводиться в день закінчення строку їх подання на засіданні конкурсної комісії під час і в місці, вказаним в оголошенні про проведення конкурсу, в присутності учасників конкурсу, які подали конкурсні пропозиції, або уповноважених ними осіб.

Переможцем конкурсу визначається його учасник, що відповідає кваліфікаційним вимогам, який може забезпечити надання послуг відповідної якості, і конкурсна пропозиція якого має найнижчу ціну.

Крім того, юрист ЮК “Центр Конфліктології і Права” Тетяна Войнова пояснила чим ОСББ краще ЖЕКів. 

Читайте також: Робота за кордоном: як вберегтися від аферистів і не потрапити в трудове рабство?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *